top of page
30A4045B-E064-4E7D-A24C-E8B304437947.jpg

Hey daar! 

Ik ben Stephanie De Vroe, ondertussen ergens in de 30 en mama van twee dochters. Overdag werk ik als creatieve begeleidster bij personen met een beperking en behaalde ik vorig schooljaar mijn diploma als leerkracht secundaire. In mijn vrije tijd hou ik van cocktails of wijntjes, uitstapjes en kinderbueno's. Alhoewel ik geen prater ben geniet ik ervan om dingen van me af te schrijven. Vandaar ook deze blog, Smotherhoods. 

  • Facebook
  • Instagram
  • Black Pinterest Icon

Het ontstaan van Smotherhoods. 

Vanaf het moment dat ik mama werd van Annabel leek ik ingestapt te zijn in een helse rollercoaster. Eentje van hoge pieken, lage dalen en af en toe nog een goeie overkop of drie. Ik had totaal geen idee met wat ik bezig was en vooral had ik het gevoel dat ik zwaar aan het sucken was in dat mama zijn. 

 

Want zo leek het. Alsof het bij iedereen maar vanzelf liep, en ik kreeg mijn kind niet eens stil. Het enige wat ik kon doen was meehuilen met mijn dochter, want wat voor een slechte moeder was ik toch. Tot ik eerlijk mijn gevoelens deelden met andere mama's. En zij plots aangaven dat mijn verhalen herkenbaar waren, dat ze normaal waren. Dat dit nu eenmaal het rauwe moederschap was. 


Eindelijk voelde ik me niet langer abnormaal. Dankzij open en eerlijk te communiceren ontdekte ik dat er helemaal niets mis was met mij als mama of mens. Dus op vakantie begon ik op mijn GSM teksten te typen, over ervaringen, gevoelens of zomaar wat krabbels. En zo ontstond het idee achter de blog, Smotherhoods. Mijn grote doel? Kersverse mama's meteen duidelijk maken dat hoe moeilijk het ook soms kan zijn, het helemaal oké is. Dat die roze wolk er niet persé 24/24 moet zijn en dat je meer bent dan alleen maar een mama. 
 

Smotherhoods ging online op 23 oktober 2018. Ondertussen zijn we al enkele jaren verder en ik neem ik de lezers nog steeds mee op mijn mama - avonturen. Want laat het duidelijk zijn, kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen. En ik leer nog steeds, met vallen en opstaan en af en toe eens een salto ertussen. 

Collab? 

Wil jij graag samenwerken met Smotherhoods? Dat kan. 

Wesley 

Trots lid van tram drie die naast het vaderschap houdt van slapen, relaxen en de zon. Hij pikt graag een voetbalmatch mee van KV Mechelen en is stiekem verslaaft aan stofzuigen. Wesley werkt als nachtverzorgende bij Familiehulp en ook thuis is hij de zorgvuldige in huis. Als Annabel een wondje heeft of last heeft van haar allergie is hij dé persoon naar wie ze standaard zal toe lopen. Met een gezellige barbecue, wat plonzen in het zwembad en een fris pintje, maak je Wesley gelukkig. Alhoewel hij het schrijven van de blogs met plezier overlaat aan Stephanie, is hij de chauffeur van dienst als het gezin op uitstap gaat en zorgt hij - vaak onder druk ! - voor de foto's. 

IMG_3881.JPG

Annabel Julie 

Deze enthousiaste, vrolijke en speelse (bijna) vijfjarige is de bron van inspiratie op Smotherhoods. Dankzij haar kan Stephanie haar belevenissen rond het moederschap neerpennen. Daarnaast is ze zonder enig probleem het proefkonijn voor leuke uitstapjes of toffe producten. Annabel houdt van zwemmen, buitenspelen, nieuwe outfits en vooral van eenhoorns. Ook tegen een ijsje zegt ze nooit neen. Annabel zit op de Freinet - school in Mechelen en ging voor de corona pandemie ook turnen bij Gymflex in Mechelen. Ze gaat ook wekelijks naar de dansles en is (niet zo) stiekem verliefd op Peter Pan. 

IMG_3878.JPG

Max 

Jongste teamlid van de familie Meul, geboren op 24 februari 2022. Op dit moment grote fan van slapen, in bad of douche gaan en aan de borst hangen. 

NEWBORN MAX (2 van 6).jpg
    bottom of page