top of page

10 minuutjes verbinding met je kind doe je zo.

Bijgewerkt op: 11 jul. 2022Ik zeg het je nu al, die tien minuten ... 't Is een kleine investering met een grote en vooral, positieve impact.

De zomervakantie is best een intensieve tijd als ouder. Je bent constant bezig; het huishouden, de alledaagse zorgen voor de kinderen, administratie, je werk en als er nog ruimte over is zou een beetje zelfzorg ook mooi meegenomen zijn. Helaas telt een dag maar 24 uren en in mijn geval is dat veel te weinig. Mijn dag eindigt dan ook vaak met een dosis schuldgevoelens, want heb ik nu niet te weinig aandacht gegeven aan mijn kind?!


Aandacht geven aan je kind doe je overdag uiteraard voldoende. Je zorgt dat er eten op tafel staat, je kleedt hen aan, misschien ga je samen wel naar de winkel en er wordt wel wat gesproken. Misschien is er wel een leuke uitstap gepland?


Maar hoevaak sta je tijdens zo een momenten echt voor de volle 100 % in verbinding met je kind? Hoevaak zet je je op de grond en luister je zonder enige afleiding naar wat er speelt in je kind?


Misschien denk je nu bij jezelf; oei, best niet veel. Of denk je misschien; dit klinkt te zweverig voor mij? Of is mijn kind te jong? Ik zeg het je nu al, die tien minuten ... 't Is een kleine investering met een grote en vooral, positieve impact. Want je hebt niet alleen dat momentje samen met een leuke activiteit, het versterkt de band tussen jou en je kind, welke leeftijd jouw kind dan ook heeft.


Wat is het?


Alle activiteiten zijn gebaseerd op een tijdsduur van tien minuten. Uiteraard kan je hier meer tijd aan spenderen, maar tien minuten is meer dan oké.


Elke activiteit vraagt ook weinig tot geen voorbereiding en kan gedaan worden met alledaagse materialen. Je hoeft dus niet persé eerst langs een speciaalzaak of dergelijke. Ook wanneer je bepaald materiaal niet in huis zou hebben kan de activiteit gedaan worden met alternatieven.


Tot slot is er maar één grote regel; je legt alle soorten afleiding weg. Smarthphones, dringende mailtjes, een rekening, ... Tijdens onze 10 minuten - activiteit is het enkel focussen op de activiteit met jou en je kind. Het draait niet om het resultaat maar om de verbinding. Praat gericht met je kind maar belangrijker nog, luister naar wat het te zeggen heeft. Ook al hebben hun verhalen geen logische samenhang.


Van maandag tot vrijdag post ik op mijn Instagramkanaal één 10 minuten - activiteit. Op het einde van de week plak ik deze dan hieronder. Heb je zelf ook leuke voorstellen? Of probeerde je een activiteit uit en wil je graag je ervaring delen? Laat dan zeker een berichtje achter in de comments!
 

#1. Creatief schilderen.

Schilderen is één van de allerleukste activiteiten met kinderen. Maar het schrikt vaak af, de rommel, het opkuiswerk en vooral wat ga je schilderen?! Laten we beginnen met dat laatste, schilder eens zonder een bepaalde verwachting of naar een bepaald eindproduct. Ga voor de beleving.

Wat heb je nodig?

- Een ondergrond om op te schilderen. Dit kan papier zijn, karton, folie of zelfs een PMD zak;

- Verf of stiften;

- Penselen of ander soort materialen om mee te experimenteren;

- Een slechte vod en water.

Hoe ga je te werk?


 
#2. Kapperke.

Deze activiteit is echt ideaal om tot verbinding te komen. Kom tien minuten tot rust in de zogezegde kappersstoel of kom samen tot fantasiespel. Let op; laat je niet afschrikken dat deze activiteit alleen voor meisjes zou zijn! Want ook jongens kunnen deze activiteit zeker leuk vinden.


Wat heb je nodig?

Haarborstels;

Rekkers of speldjes;

Haardroger;

Make - up;

Crème om te masseren;

....

Hoe ga je te werk?

Wij begonnen de activiteit old school. Ik was de kapper en Annabel de klant. Ze ging naar een feest dus trakteerde ik haar op een echt feestkapsel. Nadat ik een befaamd Elza - kapsel kreeg wilde ze me graag schminken. De mascara werd over mijn wangen gesmeerd (best pijnlijk, maar kom) en de oogschaduw zat overal op mijn gezicht, behalve daar waar het hoorde. Maar ze had de tijd van haar leven. Extra punten scoren? Ga na de activiteit niet meteen je gezicht afwassen of je haren weer netjes leggen. Toon hen dat je fier bent op hun creatie door nog even vol te houden ;-).

170 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page