top of page

5 activiteiten in La Roche - en - Ardenne met een kleuter.

Bezoeken jullie binnenkort het prachtige stadje La Roche - en - Ardenne met kinderen? Lees dan eerst deze blogpost, waarin wij jullie onze vijf favoriete activiteiten die je hier kan doen.


La Roche – en – Ardenne is gelegen in het hartje van de Ardennen en wordt niet voor niets de ‘Parel van de Ardennen’ genoemd. Ik ging er vroeger als kind elke zomer naar toe op de camping en had er steeds de tijd van mijn leven. Deze streek is bij vele een populaire uitstap maar ook voor kinderen is het een geweldige uitstap waard.


La Roche – en – Ardenne heeft een heleboel leuke bezienswaardigheden en activiteiten die perfect te doen zijn met (kleine) kids. Onze vijf favorieten vind je alvast in deze blogpost!


#1. Het Kasteel van La Roche – en – Ardenne

Bevind jij je in La Roche – en – Ardenne? Dan moet je het kasteel bezoeken! Je kan er in principe niet naast kijken en als je dit pareltje binnenrijdt dan kan je het prachtige kasteel al van ver bewonderen. Via de Rue Chamont, stap je het zijstraatje in en wacht er een stevige klim op je. Het kasteel dat dateert uit de veertiende eeuw kan je doorheen de dag (betalend) bezoeken. Kijk op voorhand ook even de activiteiten die plaatsvinden.Je hebt op regelmatige tijdstippen doorheen de dag leuke activiteiten. Zo bezochten wij de vogelshow waarbij er gieren en arends rond ons heen vlogen. Annabel was alvast fan.


Opgelet; het kasteel kan je zeker bezoeken met een buggy maar wij vonden het toch makkelijker om de draagzak te gebruiken. Wist je trouwens dat tijdens de zomermaanden je bij het vallen van de nacht, je het spook van Gravin Berthe van La Roche kan zien ronddwalen?#2. Panorama “Belvédère du Deister”Houden jullie ook van prachtige wandelingen met kinderen? Is jouw kindje niet bang van hoogtes? Naast de kapel Saint – Marguerite vind je een klein paadje dat naar de Belvedère leidt. Je wandelt tussen rotsen, prachtig groenland en eindigt zo op een buitengewoon panoramisch uitzicht over het mooie La Roche.Dit is best een stevige wandeling, zeker bij warm weer. Neem dus zeker voldoende water mee voor onderweg. Boven kan je naast het bewonderen van de omgeving uitrusten in een hutje. Als je verder doorstapt naar boven kom je terecht bij nummer drie van onze tips!
#3. Parc a Gibier – Wildpark La Roche – en – Ardenne

Op 12 kilometer van het stadscentrum bevindt zich het wildpark waar je kids kennis kunnen maken met typische dieren die je terugvindt in de Ardenne. Bezoek herten, wasberen, lynxen, wilde katten maar ook vossen en uilen. Er is ook een mini kinderboerderij voor de allerkleinste.


Wij bezochten dit park na onze wandeling van hierboven en konden uitrusten in het restaurant waar zich ook een grote speeltuin bevindt. Ideaal voor Annabel! Je kan het wildpark te voet bezoeken, maar ook met de auto kan je hier geraken. Of neem het treintje in het centrum!#4. Centrum van La Roche – en – Ardenne

Als je in La Roche – en – Ardenne bent moet je ook gewoonweg het gezellige centrum bezoeken. Je wordt meteen gecharmeerd door de prachtige architectuur. Ontdek ook de streekproducten in tal van gezellige winkeltjes of caféetjes. In het dorp vind je ook een gezellig pleintje waar kinderen naar hartenlust kunnen lopen door de fonteintjes, wat zeker aangenaam is tijdens een warme zomerdag. Rond het plein vind je ook een winkeltje met ijsjes, win – win met kids, terwijl mama en papa even rustig chillen op een bankje.In het centrum van La Roche vind je ook twee tanks van vroeger. Ideaal als je kind gefascineerd is door het leger of soldaten.#5. Waterpret!

La Roche – en – Ardenne is gelegen aan de rivier de Ourthe. Wanneer je hier bent mag je dus zeker niet vergeten even in het water te springen met kids. Al raden wij wel aan dat je best waterschoentjes voorziet, omdat de Ourthe bestaat uit keien. Ben je hier niet op voorzien? Geen zorgen, in het stadje vind je verschillende winkeltjes die deze verkopen voor kinderen en volwassenen. Net als visnetjes waarmee je ook vele kids zal zien spelen in de Ourthe. Er zijn vele campings in dit dorpje die zich aan de Ourthe bevinden, maar ook als je niet op een camping verblijft kan je verkoeling zoeken.


De Ourthe is ook geliefd bij vele kajakkers. Deze activiteit kan je ook perfect doen met kids.
Dit zijn alvast onze top 5 activiteiten in La Roche – en – Ardenne. Heb jij één van deze activiteiten al gedaan? Of heb je zelf nog leuke tips die je in dit prachtige gebied kan doen? Laat het dan zeker weten in onze comments. Want wij keren zeker terug naar deze geweldig mooie streek!

558 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page