top of page

5 dingen die je moet zien aan de Côte d'Azur met peuter
Vorige zomer gingen wij op vakantie naar de Côte d’Azur – meer hierover lees je hier – met onze toenmalige peuter. Dit jaar keren wij terug. Ik ben momenteel bezig leuke plekken te verzamelen die we dan gaan bezoeken. Maar in afwachting daarvan deel ik alvast onze vijf favoriete plekken van vorig jaar.


Wil je uitstappen doen met een peuter? Overweeg dan een draagzak. Een buggy is alleen maar een belemmering van mooie dingen die je kan ontdekken.

1. Saint – Tropez
Toen we brainstormde naar waar we op vakantie zouden gaan, kwam Zuid – Frankrijk ter sprake. Buiten Disneyland en Parijs was ik nog niet zo gekend met dit land en ik moet eerlijk bekennen dat het me niet bepaald aansprak. Maar toen dacht ik; ik wil best Saint – Tropez bezoeken. Dus dat was mijn voorwaarde: een camping dichtbij Saint – Tropez en ik wou het eens in het echt bezoeken.

Dankzij een volgster van Smotherhoods kreeg ik de tip om dit bezoek te doen met de boot. Via Saint – Raphaël kon je de boot nemen naar Saint – Tropez. Dus toen we ons ticketje gekocht hadden konden we op de boot. De rit duurde een uurtje. Aangezien ik zeeziek ben – en ik dit elke vakantie weer lijk te vergeten – was dit voor mij persoonlijk geen pretje. Maar Annabel vond het de max.We parkeerde onze auto op een gratis parking in Fréjus. Van daaruit gingen we te voet naar Saint – Raphaël.Doorheen de dag varen er boten vanuit Saint – Raphaël naar daar. Wel opletten want de laatste bootrit terug zit overvol. Je hebt bijna geen plek meer terug.

Aangekomen in Saint – Tropez wist ik meteen waarom ik hier zo graag naar toe wou komen. De gebouwen, de kleine romantische straatjes, ze zijn prachtig. Heerlijk om hierlangs te gaan.
2. Nice


Onze uitstap naar Saint – Tropez was impulsief. De avond voor we naar Nice gingen deden we wat opzoekwerk en wisten we op voorhand wat we zoal wouden bezoeken. Nice is heel groot dus goede stapschoenen en draagzak waren hier een aanrader. We parkeerde onze auto in een ondergrondse parking in het centrum. Deze was wel betalend.Cathédrale Saint-Nicolas

In Nice bevindt zich één van de oudste Russische – Orthodoxe kerken en was volgens het internet een must – see in Nice. Een supermooie kerk met een prachtige omliggende tuin. Je kan deze gratis bezoeken. Zeker een bezoekje waard!


La vieux Nice

We doorliepen de grote stadspleinen van Nice en belande zo in het oude gedeelte, la vieux Nice. Dit gedeelte kenmerkt zich door de gezellig, kleine straten en bruisende energie. Je vind er dagelijks een markt van bloemen en lokale producten. Hier besloten we ook op een gezellig terras iets te eten voor de lunch.Parc de la Colline


Als je langs de boulevard loopt kom je aan de trappen die je brengen tot ‘Parc de la Colline’. Je kan er ook geraken met de lift, maar wij besloten om de klim te wagen. Via deze trappen kom je bij het mooiste uitzicht van Nice. Maar ook onderweg merk je meteen dat je prachtige foto’s kan nemen en uitzichten kan bewonderen.

Boven aangekomen beland je in een park, ideaal voor tijdens de warme middaguren. Volledig gratis en zeker een must als je Nice bezoekt!


Hotel Negresco Nice

Het in 1912 gebouwde hotel kan je vanop de boulevard bewonderen. Vele filmsterren verbleven hier en het is ontzettend mooi. We zijn niet binnen geweest maar het was leuk om dit historisch hotel te bewonderen met mijn eigen ogen.


Cannes

Cannes is vooral gekend dankzij het filmfestival. Normaal gezien reden wij via tolwegen maar dit keer besloten we tolwegen te vermijden. Hierdoor doe je er wel iets langer door, maar je passeert prachtige natuurwegen. Ontzettend mooi!


De plek van het filmfestival bezochten we uiteraard. Persoonlijk vond ik er niet veel aan, maar héy ik kan het alvast afvinken van mijn bucketlist. Op het plein stond ook een draaimolen dus dat was fijn meegenomen voor onze dochter.


Le Suquet

Spontaan kwamen we terecht op le Suquet, een oude wijk in Cannes met kleine straatjes. Via die straatjes ga je een heuvel op. Helaas bezochten wij deze plek met de buggy en niet met de draagzak. Achteraf gezien hadden we daar wel spijt van, want zo een buggy is toch een belemmering.

Via de heuvel waren we weer getuige van prachtige uitzichten over de stad. Vervolgens kwamen we terecht in de Rue St Antoine waar we gezellig gingen lunchen met een glaasje cava. De sfeer was hier ontzettend romantisch.


Marineland (Antibes)


In dit park kan je zeeleeuwen, schildpadden, haaien, dolfijnen en vooral orka’s bezoeken. Het park zet zich in voor een propere, gezonde oceaan. Ze beschikken over vele programma’s die vervuiling van zee en oceaan tegengaan en werken milieuvriendelijk. Het is misschien vreemd om te denken; waarom doen ze dan shows? Maar door de winsten die ze maken investeren ze in verschillende programma’s om deze organisaties mogelijk te houden.

De shows met dolfijnen, zeeleeuwen en orka’s hebben uiteraard een entertainend kantje, maar doorheen de show word je geïnformeerd om bevuiling van kustlijnen en oceanen tegen te gaan. Op zich was dit echt een hele leuke uitstap voor ons en Annabel.

Wel opletten; deze uitstap is best duur. Vanaf september is er een groot deel van het park ook gesloten en dit stond niet duidelijk op de website. Normaal gezien kon je ook zwemmen tussen de bassins van dolfijnen, maar vanaf september sluiten ze dit. Dit was een kleine tegenslag voor ons, maar ik heb orka’s gezien en dat was altijd al een droom geweest.Gorges du VerdonMaar het hoogtepunt van onze vakantie, en de place – to – be die je zeker moet bezoeken als jij je bevindt in de Côte D’ Azur is zonder twijfel ‘Gorges Du Verdon’.

Wij vertrokken al heel vroeg om deze uitstap te doen. De rit erheen was best zwaar voor iemand als mij – ik ben nogal snel autoziek – met die kronkelende weggetjes, maar helemaal de moeite waard.


Gorges du Verdon is de grootste kloof van Europa en is uitgesleten door een rivier van 25 kilometer. De rotswanden zijn zo een 700 meter hoog en ontzettend imposant. Wij reden met de auto tot het hoogste punt en besloten de klif af te klimmen met Annabel in de draagzak. Ik zou de tocht naar beneden doen, mijn echtgenoot zou haar dragen in het naar boven klimmen. Helaas besloot Annabel hier anders over. Zij wou bij mama blijven dus kon ik haar nog mee naar boven dragen. Ik ben nog nooit zo blij geweest toen het eindpunt er terug was.


Je kan hier ook kanoën maar wij besloten deze al wandelend te doen. Prachtige foto’s hebben wij hieraan overgehouden. Je voorziet je best van goede wandelschoenen. Als wij deze zomer terugkeren willen we hier terug naar toe gaan.

Onze wandeling duurde zo een zeven uren, maar het was zalig.


Dit zijn alvast onze top 5 activiteiten aan de Côte d’ Azur. Heb jij deze plekken al bezocht? Of weet je er nog leuke? Laat het dan zeker weten in de comments want wij keren deze zomer terug en zijn opzoek naar inspiratie.
160 weergaven0 opmerkingen
    bottom of page