top of page

6 Dilema's wanneer mama een avondje uitgaat.
Wauw, er staat binnenkort een 'mum's Night out' op de agenda. Een uitstapje dat klinkt als een exotische reis, iets van in een ver verleden tijd. Heerlijk genieten, toch?! Want na al die verlengde vakanties en quarantaines verdien ik het toch wel een keertje? Zo gewoon op stap met de vriendinnen, zonder kinderen (ook al zien we ze onvoorwaardelijk graag!). Even geen rekening moeten houden met babyfoons, tanden poetsen of nog vijf keer een slaapwel - kusje.


Maar eerlijk, als ik mij zo stilaan realiseer dat ik vanavond op stap ga met mijn vriendinnen, dan begin ik ook wel lichtjes te stressen. Want om de één of andere reden komt er bij zo een avondje uit, veel meer bij kijken dan in mijn leven voor kinderen. In mijn leven zonder kind(eren) hielden we gewoon de flessen alcohol in huis, dronken we ons al half lam en gingen dan dansen tot in de vroege uurtjes. 's Morgens vroeg thuiskomen en nog nagenieten van een vettige pizza en dan ons bed in, tot de late namiddag.


Maar nu heb ik kinderen. En alhoewel die misschien op logeerpartijtje zijn bij familie of thuisblijven bij de partner, zo een mum's Night out, 't is toch niet meer hetzelfde hé. Nog maar te zwijgen over de befaamde acht dilemma's. Zes dilemma's waarvoor de (meeste) mama's staan bij een avondje uit, ik overloop ze met plezier. En hé, niet valsspelen als je afvinkt hoeveel dilemma's jij herkent hé.


#1. De outfit

Er is toch wel een klein verschil tussen mijn outfits bij het uitgaan voor ik moeder werd. Ofwel droeg ik een korter rokje, ofwel toch iets meer opener bovenaan. In een ver verleden zou ik misschien wel durven zeggen dat bepaalde outfits nu niet bepaald zedig waren, maar soit, ik wijk af.


Nu ik mama ben zijn die outfits al snel op de container beland. Ik wil zeker niet beweren dat mama's zich niet sexy of aantrekkelijk kunnen/mogen kleden. Maar het lijkt toch van een heel ander level.


Dit vormt al snel een eerste dilemma; hoever kan ik gaan? Wat zouden de andere mama's dragen? Ga ik voor een broek? Of toch een rok? Koop ik een nieuwe outfit om zo nog eens één keer weg te gaan? Of neem ik iets ouds uit de kast waarvoor de mode - politie mij zou kunnen beboeten? Herkenbaar, dat moment voor uw kleerkast en het kunnen uitschreeuwen; IK HEB NIETS OM AAN TE DOEN?!


#2. De schoenen.

In mijn verleden zonder kind(eren) kon ik het allemaal, uren dansen op de hoogste hakken. Maar nu moet ik eerlijk toegeven dat het een pak lastiger is. Alsof mijn voeten alleen nog maar 'comfort schoenen' aanvaarden en anders ervoor zullen zorgen alsof het lijkt dat ik één of andere vallende ziekte heb. Dus misschien terug naar dilemma nummer één; een outfit waar platte schoenen onder kunnen, thanks.


#3 De juiste timing.

Oké, hoe zit dat op vlak van timing? Leg ik nog eerst de kinderen in bed en maak ik me dan rustig klaar? Hoeveel te vroeg is het toegestaan om aan te komen? Welke timing van aankomst doet mij niet overkomen als een hopeloos geval dat geen kennis meer heeft over de 'normale' uren. Spreken we af rond zeven? Zodat ik om tien weer in mijn bed kan liggen, of?#4. Welk drankje neem ik?

Voor ik kinderen had ging ik resoluut meteen voor een goeie, straffe aperitief. En eerlijk, als ik geen borstvoeding geef, doe me dan ook maar een wijntje. Maar zo een avondje uit, 't is toch altijd een risico. Want je weet dat een kater in combo met kinderen in huis allesbehalve een pretje zijn. Dus gaan we voor in één keer voor die fles wijn, of toch eerder het houden bij een aperitief?


#5. Naar waar gaan we?

Gaan we eerst gezellig op restaurant zodat we kunnen bij praten? Of trekken we meteen naar die hippe cocktailbar waar de muziek veel te luid staat? Gaan we voor een rustige wijnbar waar we elkaar kunnen verstaan? Of eindigen we in één of andere club waar we, afgaand van het cliënteel, een bende senioren lijken?


#6. Nog eentje ofwa?

Oh de zin waarmee het hele feestje gedaan kan zijn. Want wat doen we? Trekken we verder de nacht in, wetende dat er 's morgens om 7 uur een kleuter naast mijn bed staat? Of doen we 'yolo' en gaan we gewoon lekker door?


Het ding is, lieve mama. Het leven zit vol dilemma's. Dus ik zou vooral zeggen; plan die avond met de vriendinnen en geniet er vooral kei hard van. Want we zijn meer dan alleen maar mama's, toch?!65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page