top of page

Aan de mama die een slechte dag heeftMisschien liep het afscheid vanmorgen aan de schoolpoort zwaar, misschien heb je het gevoel dat je de hele morgen hebt liggen schreeuwen omdat niets goed genoeg leek voor haar. Misschien had je een slechte dag? Misschien was het zo een dag dat je het gevoel had dat niets leek te kloppen. En hoogstwaarschijnlijk loop je een hele dag onder schuldgevoel.

Zo van die dagen, die zijn verschrikkelijk.

We hebben allemaal al zo een dagen gehad. Meer dan dat we waarschijnlijk op twee handen kunnen tellen. Daarom wil ik je het liefst van al een dikke knuffel geven. Wil ik je verzekeren dat het goedkomt. Vandaag de dag lijkt niets goed te gaan, maar morgen is er weer een nieuwe dag. Of misschien de dag nadien?

Goed komen doet het zeker. Want weet je, jouw liefde voor jouw kind is onvoorwaardelijk. En ook al gaat het vandaag niet vlot, morgen herpak je jezelf en dan herleef je alsof deze slechte dag nooit heeft plaatsgevonden.

Maar op dit moment, als je dit leest en je voelt je helemaal zoals ik beschrijf;

Wees dan niet te moeilijk voor jezelf. Vergeef jezelf. En heb jezelf lief. Want je bent een onwaarschijnlijk goeie mama, zelfs met alle fouten die je in jouw ogen maakt. Want ook superheldinnen maken soms fouten. Mama’s zijn ook maar gewoon mensen, en die zijn niet gemaakt om perfect te zijn. Integendeel.

Als je aan jezelf twijfelt, herinner dan alle geweldige beslissingen die je hebt gemaakt in het moederschap. Elke dag opnieuw.

Als je boos bent op jezelf, neem dan even de tijd om te kalmeren. En vergeef jezelf. Wees een beetje lief voor jezelf.

Wanneer de dag niet loopt, hoe je het had gehoopt, neem dan de tijd om iets fijns te doen. Giet jezelf een groot glas wijn is, maak een wandeling, geniet van de kleine dingen.

Wanneer jij je eenzaam voelt, verloren, bel dan een vriendin. Spendeer wat tijd met mensen en laat hen er jou aan herinneren hoe fantastisch je wel niet bent.

Wanneer je het gevoel hebt dat je alles fout lijkt te doen, kijk dan naar jouw kind. Kijk hoe groot haar hart is, kijk hoe ze straalt. Hoe ze geniet en leeft. Realiseer je hoe een geweldige job je doet.

Want weet je, mama’s zijn best wel geweldige wezens. Wij geven niet op, wij blijven gaan.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page