top of page

Aan de mama die het niet meer ziet zitten...
Aan de mama die doodop is en denkt niet meer te kunnen functioneren. Die er alles voor over heeft om even te kunnen neerliggen. Die er van droomt om even te kunnen slapen, zonder waakstand.


Aan de mama die nood heeft aan comfortfood. Die geniepig alle chocolade opeet omdat ze hier haar troost in vindt. Maar weet dat het eigenlijk een belachelijk zicht moet zijn.


Aan de mama die zich verstopt in de badkamer. Opzoek naar rust, al was het maar voor een minuut of twee. Die pas alle tranen loslaat onder de douche. Zodat niemand haar gesnik zou horen. Of haar tranen zou zien.


Aan de mama die zichzelf probeert op te tutten. Die haar skinny jeans weer probeert aan te trekken omdat ze zich dan weer eventjes ‘mooi’ zou voelen. Maar helaas (nog) niet in de broek geraakt.


Aan de mama die zichzelf binnen opsluit en de buitenwereld vermijd. De drukke prikkels waarvoor ze nog niet klaar is. En waarbij het leven afspeelt binnen de vier muren. In haar veilige habitat.


Aan de mama die huilt uit schuldgevoelens omdat ze voor de eerste keer geroepen heeft tegen haar kind. Uit onmacht? Vermoeidheid?


Aan de mama die Chinees afhaaleten besteld zodat ze niet moet beginnen koken. Omdat ze geen energie meer heeft.


Aan de mama die zich op dit moment alleen voelt op de wereld.


Aan die mama: je bent genoeg. Je bent belangrijk. Je bent het waard.

Aan die mama, ik zie je.


Je zult zien dat dit alles, waar jij nu nog geen vat op hebt, het allemaal waard is. Maar nu is het even doorbijten. Nu is het even hard. Het is moeilijk, alsof je het niet aankunt. Maar je bent niet alleen lieve mama, het is hard voor ons allen geweest. Misschien in andere situaties, maar wij mama’s hebben het allemaal wel eens moeilijk gehad. Ontkennen heeft geen zin. Er wordt alleen niet makkelijk over gepraat.


We doen het voor ons kindje. We doen ons uiterste best, we doen meer dan dat. Vergeet dat niet, lieve mama.


In de ogen van je kind ben jij perfect. In die ogen ben je meer dan genoeg. Jouw kindje trekt zich op aan jou. Jij bent zijn/haar centrale figuur. Jij zorgt voor voeding. Jij zorgt ervoor dat hun maagje gevuld is.


Je zou jezelf eens moeten kunnen zien in de ogen van je kind. Dan zou je meteen zien hoe belangrijk je bent. Van onschatbare waarde.
1.740 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page