top of page

Bambeo: product in de spotlight.Aangezien Smotherhoods een blog is voor mama’s kunnen we jullie niet onthouden weet te hebben van de leukste producten. Want geef toe; het oneindige, onschuldige shoppen hoort er nu eenmaal bij. Alleen maar het beste voor onze kinderen toch?! Daarom zet ik vandaag een fantastisch product in de kijker. Wat het is, waarom je meteen die creditkaart bovenhaalt, dat vertel ik jullie in deze blogpost.


Meet 'Bambeo'

Bambeo is een ecologische webshop op kleinschalige basis, ontwikkelt door de dertig jarige mama, Marilyn. Deze webshop biedt bamboe textiel aan voor baby’s. De body’s zijn gemaakt uit bamboe, omwille van de positieve eigenschappen, van het veld tot tijdens het dragen. De body’s zijn stevig en gaan lang mee. De bedoeling is dat ze meerdere kindjes kunnen grootbrengen. Ze gaan niet stuk na tien wasbeurten en zijn dus duurzaam.


Alle producten bij Bambeo zijn van uitstekende kwaliteit. Bambeo biedt tijdloze kledij aan, geen vluchtige modetrends, maar kledij die op elk moment, tijdens elk seizoen gedragen kan worden.De Bambeo – body bestaat in vier verschillende maten en drie verschillende kleuren. De maten zijn gecombineerd (50/56 – 62/68 – 74/80 – 86/92) en de body’s zijn hemels zacht.

Daarboven kan je de body’s laten personaliseren. Dit kan door middel van een leuke tekst, favoriete afbeelding of gebaseerd op het geboortekaartje. Als kraamcadeau, zwangerschapsaankondiging, alles kan en mag!


Naast de kwaliteitsvolle body’s die ontworpen zijn met zorg en hoge dosis liefde, vind je bij Bambeo ook tetradoeken of dekens, herbruikbare borstcompressen en bamboetextiel.Bambeo maakt ook gepersonaliseerde kledij met een tekening van je kindje, hoe leuk is dat?!

Aangezien Bambeo staat voor ecologie, kan je ook dingen laten bedrukken die je thuis hebt liggen. Heb je thuis een witte t – shirt liggen en wens je een bedrukking? Dan kan dit bij Bambeo.Chinese goedkope brol?

Al de producten zijn afkomstig uit China, en ik hoor het jullie al denken; goedkope brol. Maar laat Bamboe jullie overtuigen van het tegendeel. Bambeo is allesbehalve goedkope troep dat gemaakt wordt in erbarmelijke omstandigheden.

Bambeo verkoopt textiel uit bamboe en dan lijkt het me ook logisch dat dit afkomstig is uit het paradijs van de bamboe, China. Marilyn kijkt er streng op toe dat alle producten gemaakt worden in een veilige omgeving, voor zowel producent als eindgebruiker. Hoe ze dit doen?Marilyn wilt alles op papier: labo rapporten en certificaten.


Voor de productie van de bamboevezel hanteert men gesloten systemen om zo de afvalberg klein te houden. De producten die verzonden worden uit China worden ingepakt in zo weinig mogelijk plastiek, geen zak in een zak in nog eens een zak. Ook tijdens de productie in België blijft Bambeo hier oog voor hebben. De producten zijn dan in eerste instantie duurder, maar zijn tijdloos.


De producten zijn dan misschien van Chinese afkomst, Bambeo houdt rekening met alles. Geen eindeloze transport naar verschillende winkels of bedrijven en dus ook geen torenhoge uitstoot.


Kritisch onderzoek

Voordat Bambeo in productie kwam gingen er maanden vooraf aan research. Er werd gezocht naar de juiste producten, screenings, onderzoeken, prijsaanvragen en materiaalonderzoek. Marilyn wou dat het product effectief uit bamboe zou bestaan. Daarna werd de stofsamenstelling onderzocht. Ze liet verschillende mengelingen van verschillende soorten textiel onderzoeken.


Ze vroeg stalen aan die ze uitgebreid ging waarnemen. Hoe dik of dun was iets? Hoe voelde de stof aan? De rekbaarheid en de stevigheid. Voor al datgene had Marilyn oog. Zo werd het eerste rompertje ontworpen en hierop volgde opnieuw een reeks aan onderzoeken. Het prototype werd onderzocht op de manier van stikken, stevigheid van de knoopjes, de naden en een kans op scheuren. Krimpt het model en waar?


Onder het kritische oog van Marilyn werden rapporten opgesteld en volgde een nieuw prototype. Tot men uiteindelijk zeker was van het product: de uiteindelijke, eerste, echte Bambeo body.Bambeo heeft als doel de ecologische levensstijl te normaliseren en dichter te brengen in elk gezin. Uiteraard hoef je niet heel je kleding om te wisselen naar een ecologische variant. Maar met één stuk in je bezit, bewijst Bambeo waarom de ecologische eigenschap iets positiefs is.


Ecologisch

Marilyn staat voor een ecologische levensstijl, al is ze zich ervan bewust dat dit nog iets nieuws is voor de mensen en het nieuwe ook zorgt voor onzekerheden. Maar een ecologische levensstijl betekent niet enkel dat je duurdere producten koopt. Het is grootser dan dat.


Zo koopt Marilyn bijvoorbeeld veel zaken tweedehands. Speelgoed, babyspullen als zelfs meubels. Een zuinige omgang met energiebronnen en uitstoot. Zo zorgt Marilyn er ook voor dat pakjes worden weg gebracht met de fiets.


Wanneer je bij Bambeo bestelt ontvang je jouw bestelling niet in een fancy inpakpapier, labels of lintjes. Bambeo bestellingen worden inpakt met zo weinig mogelijk verpakking. Marilyn gebruikt gerecycleerd bruin papier en tape. Net voldoende om de klant te informeren.


Bestel je over het bedrag van €30, dan krijg je er ook een gratis herbruikbare bamboe tas. Wanneer de bestelling wordt geleverd via een vervoersmaatschappij, dan gebruikt men deze tas en dus Dit geen kartonnen doos, die dan weer bij het afval beland.
Haal die creditkaart maar boven!

Wil jij graag zo een ecologisch, mooi exemplaar in huis? Momenteel is Marylin bezig om de producten in winkels te verspreiden om zo de lokale mensen te bereiken. Maar nu vind je haar gewoonweg terug op deze website. Let op; Marylin bevalt binnenkort van een tweede kindje, dus check zeker de regeling tijdens het zwangerschapsverlof.Wie zit er nu achter dit fantastische bedrijf? Marilyn, mama van Lars en een baby op komst is afgestudeerd als bachelor voedings- en dieetkunde. Vervolgens werkte ze in de voedingssector. Na een aantal jaren actief te zijn in een labo waarin ze de kwaliteit onderzocht van melkproducten en vlees, realiseerde ze zich ook hoe belangrijk kwaliteit is. Na twee burn – outs besefte ze dat ze het roer moest omgooien ontwikkelde ze dit fantastische product. Het bleek de perfecte combinatie te zijn van het gezinsleven en een job waarin ze zich volledig kon gooien.


Heb jij een exemplaar bestelt bij Bambeo? Laat ons dan zeker in de comments jouw bevindingen weten!

82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page