top of page

Big Bang Festival; een avontuurlijk muziekfestival voor jong publiek!

Ken jij BIG BANG FESTIVAL al? Eerlijk gezegd, wij hadden er nog nooit van gehoord. Dus uiteraard zeiden wij volmondig 'ja' toen de organisatie ons voorstelden om langs te komen en het festival te komen ontdekken. Benieuwd wat wij er van vonden? Lees dan vooral snel verder.BIG BANG is een feestelijk festival ter ode aan muziek en klankkunst, voornamelijk gericht op het jonge publiek. Verschillende grote cultuurhuizen doorheen Europa en Canada, creëren jaarlijks een muziekaal labyrint waarbij kinderen worden getrakteerd op een veelzijdig muzikaal programma. Maar op BIG BANG is het zeker niet de bedoeling dat kinderen stil zitten en gewoon maar luisteren, het festival zou inzetten op het zelf ontdekken en doen.


Tijd om dit festival dus maar eens te gaan verkennen! En uiteraard nam ik mijn twee favoriete proefkonijnen mee, dochter Annabel & petekind Janne.


Dit jaar viert BIG BANG zijn 25 ste verjaardag. Na een officiële opening waarbij onze twee meiden flink luisterde naar de speech, werden we verwend met heerlijke fruittaartjes en drankjes. Toen het festival officieel geopend was konden we meteen op verkenning gaan.
Doorheen de dag kan je deelnemen aan verschillende betalende maar ook gratis concerten of voorstellingen. Bij elke voorstelling staat ook een richtleeftijd. Aangezien onze meisjes beide vier zijn, moet ik ook eerlijk bekennen dat er nog niet zoveel keuze was. Wij kozen voor de 'Muziekkamer van Duo SECO', een voorstelling voor alle leeftijden waarbij twee Afrikaanse muzikanten hun roots in de verf zetten. Annabel en Janne waren alvast helemaal gefascineerd door de zang, dans en muziekkunsten van deze twee geweldige artiesten.Wat we zelf als ouders ook een heel leuke voorstelling vonden was de gratis toegankelijke 'Hop Frog Fanfare'. De muziek en sfeer was hier echt een dikke tien op tien. Maar ook de twee meisjes stonden met open mond te luisteren en te genieten van de heerlijke jazz - muziek. Daarnaast kon het 'Robotorkest' ook op veel interesse rekenen bij de meisjes. Vier muzikale robots die wakker werden en begonnen muziek te maken eens de kids dichterbij kwamen. Tot slot kon ook het straatoptreden van de vijf gerobotiseerde hoorns op interesse rekenen bij Annabel en Janne.
Kort samengevat vonden wij het zeker een heel fijn initiatief. Volgend jaar zouden wij zeker terugkeren naar BIG BANG. De enige tip die ik zou meegeven is dat je als ouder best de folder (online of via de postbus) goed bekijkt. Zo weet je op voorhand al een beetje welke voorstellingen voor jullie zouden zijn. Je kan perfect de gratis voorstellingen afwisselen met betalende.


Willen jullie deze vakantie nog graag op muzikale uitstap? Dan raden wij zeker het BIG BANG festival aan. Maar ook nadien zijn er nog enkele edities van deze 25ste verjaardag te bezoeken.


BRUSSEL I 7 NOVEMBER 21

GENT I 14 NOVEMBER 21

LILLE I 20 - 21 NOVEMBER 21


Voor meer info check zeker de website hier.


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page