top of page

Côte d'azur met een peuter: yay or nay?


Vorige zomer verbleven wij met ons drietjes - ikzelf, mijn echtgenoot en Annabel - op de Côte d'azur, of het zuiden van Frankrijk. We huurden veertien dagen lang een stacaravan op 'Camping La Beame & La Palmeraie 'via Eurocamp, te Fréjus. Aangezien onze locatie zo gecentreerd lag konden wij lekker makkelijk enkele dagtrips uitstippelen en zo het Zuiden ontdekken.


We hadden een globale verwachting van wat we zoal wouden zien, maar als het dan effectief zover is, vraagt zo een daguitstap wat voorbereiding. Ik ben dan ook verschillende toeristische websites, reisblogs en Pinterest - linken afgegaan. Mijn voorbereiding en het uiteindelijke resultaat deel ik dan ook graag met jullie.


Hebben jullie zelf nog leuke tips en/of activiteiten omtrent de Côte d'azur? Vergeet ze dan zeker niet achter te laten in de comments.


Waarom naar het Zuiden van Frankrijk?

Voor we ouders werden waren ik en mijn echtgenoot echte luieriken: een all in formule, een ongelimiteerde toegang tot cocktails en een luxe bed waarbij we ons niet moesten houden aan ontbijturen. Toen Annabel één was bezochten we zo een hotel in Tunesië. Maar al snel hadden we door dat we voor onze volgende vakantie opzoek moesten naar iets actiever met meer mogelijkheden voor onze - tegen dan - peuter.


Ik hoefde geen all in formule, maar mijn enige veto was wel dat er zon moest zijn en ik zou bruinen. Een zwembad voor peuters was ook mooi meegenomen en misschien konden we deze keer misschien de auto proberen? Buiten een busvakantie naar Lloret del Mar in Spanje, had ik zelf nog nooit een autovakantie geregeld, maar zo moeilijk kon het toch niet zijn?!


Na een bezoek aan het vakantiesalon (dankzij roadtrippersofthesun) twijfelde we tussen Italië en Slovenië. Maar naarmate we opzoekwerk deden op het internet en de brochures die ik daar had meegenomen, prikkelde mijn interesse voor Zuid Frankrijk. Buiten Disneyland en Parijs, had ik het land nooit met enige overtuiging bezocht. Maar de foto's op Pinterest spraken me om de één of andere reden wel aan.


Toen onze beslissing van locatie vastlag moesten we alleen nog maar een verblijf vinden. Saint - Tropez stond op mijn must see - list, dus vertrokken we daaruit. Zo kwamen we terecht op camping La Beaume in Fréjus. Fantastische zwembaden, een groot domein, ideaal voor peuters en goeie ervaringen van vrienden, de keuze was snel gemaakt.
Een autorit van 11u14

Via eurocamp boekte we onze vakantie snel en makkelijk. Het enige wat ons nu nog te wachten stond was een autorit van bijna twaalf uren. Wat kon er misgaan? Misschien het feit dat er op de achterbank een tweejarige zou zitten die je niet zomaar kon instellen op slaapmodus, of het feit dat ik makkelijk auto ziek word? Ach...

Het was een heel gedoe om de bagage in de auto georganiseerd te krijgen en, eerlijk ik en mijn echtgenoot lijken nooit een auto ingeladen te krijgen zonder woordenwisseling, maar toen alles er eindelijk in zat, had ik er kei veel zin in! Zuid Frankrijk, we're on the way! En zo zat de familie Meul voor de komende twaalf uren in de auto.


De eerste uren reden we stevig door. Om de drie uur hielden we een korte pauze. Langs Route du soleil zijn een aantal leuke rustplekjes met speeltuin aan. Dat zorgde ervoor dat onze dochter op een leuke manier even kon bewegen. Haar terug in de auto krijgen was een groter probleem...
Maar eens we terug reden viel Annabel vaak als een blok in slaap. Ik en mijn echtgenoot lachen nog steeds met het hoge aantal foto’s van een slapende Annabel in de auto. Ik had ook mijn laptop geïnstalleerd waar ik een DVD in stak en ze dan kon ‘Tik Tak’ of ‘Bumba’ kijken. Maar over het algemeen had ze weinig nodig om zich bezig te houden.


We hadden geen ervaring met een lange autoreis dus het was best even zoeken hoe of wat. Maar we hadden beiden de ingesteldheid: we zullen wel zien waar we terecht komen. Tegen de late avond hadden we het even gezien en hielden we een tussenstop voor de nacht in Lyon. We boekte een kamer en sliepen gezellig met ons drietjes in een groot bed. Na een warme douche, propere kledij en een lekker ontbijt waren we klaar voor de laatste uren van onze heenreis.
Onze thuis voor de komende twee weken

Na twee dagen op de baan waren we ontzettend enthousiast toen we de camping opreden. Onze caravan lag – zoals beloofd – niet ver van het zwembad en toch rustig gelegen. Als kind ging ik vaak genoeg naar de caravan aan zee, voor mijn echtgenoot was het even aanpassen.

“Geen idee wat hij verwacht had, maar de eerste tien minuten moest mijn echtgenoot even wennen aan de grootte van een caravan.”

Het was rond 15 uur dat we de sleutel hadden dus besloten we onze eerste dag tijd te nemen om ons te installeren. We hadden meteen naar het zwembad kunnen gaan maar hé we zouden hier twee weken zitten. Dus ik vond het belangrijk dat we de tijd namen om ons degelijk te installeren. Een caravan is sowieso niet erg groot, dus orde is best belangrijk. We hadden van thuis ook wat eten mee dus die avond aten we spaghetti en genoten we van de rust, na een lange autorit.


’s Avonds deden we nog een verkennende wandeling op de camping, dronken we een cocktail en trakteerde we Annabel op een ijsje. Dit zou later ons dagelijks ritueel blijken te zijn; mama haar cocktail en de dochter haar ijsje.


We besloten om onze vakantie in te vullen met een mengelmoes van ontdekking en plezier voor Annabel. Daarom besloten we de ene dag op de camping te blijven en vooral te zwemmen en de andere dag een uitstap te maken.

De camping was zeer groot en had verschillende zwembaden. Maar wij zaten vooral aan het deel voor peuters. Er waren verschillende kleine glijbanen en speeltuigen in het water. Annabel is een echte waterrat – misschien wel dankzij de vele bezoekjes aan de babyspa – dus zolang zij zwemmen kan, is ze een gelukkig kind.

Het leven in onze caravan was supergezellig. Zo realiseer je je maar dat je geen luxehotel nodig hebt om er een fantastische vakantie van te maken. ’s Morgens rustig ontwaken op ons terras met de geur van verse koffie. Een snelle wandeling naar het supermarktje voor vers stokbrood en ons dan klaarmaken voor een dag vol nieuwe avonturen.Op de camping kon je ook fietsen huren. We mispakte ons wel aan het feit dat we die dag geen elektrische fietsen konden huren. Maar aangezien fietsen op de planning stond besloten we gewone fietsen te huren. Laat me even kort zijn: NOOIT MEER! Daarnaast zijn er ook gezellige caféetjes en een wasserette, dat wou vooral mijn echtgenoot eens uittesten.


Lees onder de foto verder.


Klik op de foto en ontdek 5 leuke activiteiten met een peuter aan de Cote d' Azur.Zolang in de auto zitten? Pff?

Wij hadden twee fantastische weken aan de Cote d’ Azur. Het was dan ook met pijn in ons hart dat we afscheid moesten nemen van deze fantastische plek. Deze vakantie behoort tot één van mijn favoriete vakanties. Daartegen was Tunesië niets. Het was heerlijk om deze vakantie te doen met onze actieve peuter. In de terugrit besloten we geen overnachting te doen en reden we in één trek door naar België.

“Bij een autovakantie start jouw vakantie vanaf dat je in de auto zit. Probeer geen race tegen de klok te maken. Dat zorgt alleen maar voor onnodige stress”.

Als je twijfelt over een autovakantie te doen met peuters of kinderen omdat je bang bent dat ze zichzelf niet kunnen entertainen heb ik één tip: start je vakantie vanaf dat je de auto instapt. Vanaf dat de motor start begint je vakantie en neem de tijd. Probeer niet te leven in een race of stel geen doel dat je er binnen een aantal uren wil aankomen. Wij vertrokken bewust een dag op voorhand. We konden in de caravan vanaf 15 uur. Dat gaf ons genoeg marge om in alle rust de rit te maken. Een tussenstop meer of minder maakte niet uit.

We zagen wel waar we kwamen en wanneer we er geraakte. Dat zorgde ervoor dat die lange autorit in alle rust verliep. Normaal gezien gingen we dit jaar naar Italië, ook met Eurocamp. Maar COVID – 19 bracht, zoals bij vele, onze plannen in de war. We besloten te annuleren en zouden later herbezien of we al dan niet op vakantie zouden gaan. Gisteren besloten we dan toch op vakantie te gaan en kozen we om terug te keren naar Fréjus.


Alhoewel ik van het principe ben dat ik liever elk jaar ergens anders naar toe wil gaan, de wereld heeft zoveel moois in aanbieding, kijk ik met veel enthousiasme uit om terug te keren. Er is nog zoveel dat ik wil zien, ook daar aan de Cote d’ Azur.

Dus als je tips hebt die we moeten bezoeken, laat het dan zeker weten in de comments. Benieuwd naar meer foto's of avonturen? Check dan zeker onze instagram. Bij hoogtepunten vind je meer foto's van onze uitstapjes en onze vakantie.
206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page