top of page

Check hier de leukste Kerstfilms voor kids op Netflix.De kerstvakantie wordt in België een week vervroegd. Dat betekent dat we de kids drie weken lang mogen entertainen. Eerlijk is eerlijk, hoe hard we ons best doen als ouders, soms is het helemaal oké om iets minder streng om te gaan met schermtijd.


Laten we het daarom dus ook extra gezellig maken door samen onder een dekentje te kruipen en te genieten van een kerstfilm die geschikt is voor kids van alle leeftijden. Of bouw in huis een cinéma en installeer de kids voor de TV zodat jij ook eventjes iets anders kan doen.


Wat jouw intenties ook mogen zijn, hier vind je alvast tien top kerstfilms die je allemaal snel op Netflix kan terugvinden. Bij elke film in deze lijst kan je ook de audio instellen naar het Nederlands ;-) ( met uitzondering van Arthur Christmas)


#1. The Christmas Chronicles

Nog nooit heeft iemand de Kerstman in het echt gezien, totdat deze broer en zus hem op beeld krijgen. Uiteraard willen ze dit hele tafereel van dichtbij ontdekken dus beslissen de twee mee op de slee te springen. Deze film wordt door meerdere gezinnen jaarlijks afgespeeld omdat hij gewoon zo mooi is om te kijken, voor het hele gezin. Heb jij hem nog niet gezien? Zet hem dan snel in je afspeellijst!


#2. The Polar Express


Alhoewel deze film en de animatie ervan dateert van 2004, blijf ik dit een zeer mooie film vinden voor het hele gezin. Op een avond wordt de hoofdrolspeler opgewacht door de enige echte Polar Express, een gigantische trein die je meeneemt naar de Noordpool. Een prachtige, sentimentele film vol geweldige muziek.


#3. Angela's Christmas

Deze kerstfilm gebaseerd op een hartverwarmend kerstverhaal vind je ook makkelijk terug op Netflix. De film speelt zich af in Ierland en gaat over de jonge Angela die op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, als ze plots een buitengewoon idee krijgt. Deze film duurt maar 30 minuutjes dus is ideaal voor de jongere kindjes die moeite hebben met concentratie.


#4. Arthur Christmas

Heb jij je altijd al afgevraagd hoe de Kerstman in één nacht al die cadeaus kan afleveren? Check dan snel deze heerlijke kerstfilm! Zoals ik hierboven al aangaf is deze film niet af te spelen in het Nederlands. Maar dat maakt de film niet minder ideaal voor oudere kids die al kunnen lezen.


#5. Klaus


In een donkere, droevige stad wordt er geen Kerst gevierd. Integendeel. De bedoeling is dat iedereen ongelukkig blijft. Totdat een jonge postbode naar de Noordpool gaat en bevriend raakt met een teruggetrokken speelgoedmaker. Samen slaan ze de handen in elkaar om blijdschap terug te brengen in het dorp. De film duurt iets meer dan een uurtje en zit vol humor en leuke muziek. Zeker een aanrader!


#6. Mighty Express: een machtige Kerst

Deze film duurt zo een 25 minuutjes en is ideaal voor de allerkleinste onder ons. In deze speciale aflevering verwelkomt The Mighty Express een nieuwe trein die de kerstcadeautjes komt afleveren. In deze reeks bestaan ook nog andere afleveringen, dus ideaal als je kind fan blijkt te zijn van deze schattige voertuigen.


#7. De familie Claus

Hoofdrolspeler Jules haat Kerst, want zijn vader is gestorven met Kerstavond. Totdat hij ontdekt dat zijn zieke opa de kerstman is en hij de volgende in rij zal zijn. Een prachtige film met tal van grote acteurs maakt deze film ideaal voor het hele gezin.


#8. De familie Claus 2

Eerlijk is eerlijk, de eerste film heb ik al gezien. De opvolger van Familie Klaus staat op mijn to do - lijstje, dus mijn ongezouten mening kan ik nog niet geven. Al heb ik er alle vertrouwen in dat ook deze film weer prachtig zal zijn. In deze opvolger van de eerste film nemen opa en Jules samen de rol van Kerstman op zich. Alles verloopt vlotjes, totdat Jules een brief in handen krijgt.


#9. Een buitenaardse kerst

Een kerstelf denkt dat hij een alien cadeau kreeg voor Kerst, maar hij heeft geen idee dat dit buitenaardse wezen Kerst komt verpesten. Deze film duurt ongeveer 40 minuutjes en is ook weer ideaal voor onze stoere kids die genieten van een kortere film.


#10. How the Grinch stole Christmass

Afsluiten doe ik met de lievelingsfilm van Annabel. Ja, je leest het goed, 'The Grinch' is hier de favoriete film van onze kleuter. Gelukkig voor ons staat deze film een heel jaar door op Netflix. De Grinch is een figuur dat Kerst en alles daarrond haat. Hij komt boos van zijn berg af om het kerstfeest in het dorp te verpesten. Maar dan kent hij de kleine Cindy nog niet! Zij gelooft dat ook de Grinch het hart op de juiste plaats heeft.


Dankzij dit lijstje kunnen jullie de hele kerstvakantie genieten van de allerleukste kerstfilms. Welke film ontbreekt nog op ons lijstje? Laat het zeker weten hieronder in de reacties.


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page