top of page

De eerste maand met een kersverse baby ...
"Hoe gaat het nu eigenlijk?", een vraag die ik veel gesteld krijg. En in de meeste gevallen antwoord ik ook gewoonweg met 'goed'. Een eerlijk antwoord, want het gaat nu eenmaal erg goed met Max, met Annabel, met ons. Bovendien heb ik vaak ook niet de tijd om uitgebreid te antwoorden, want hallooo, ik ben nu mama van twee en dat vraagt soms wel wat time management, you know?!


Maar het zou oneerlijk zijn om af en toe eens niet de tijd te nemen en jullie, lieve lezers, op de hoogte te brengen. Want jullie volgen mijn mama - avonturen nu al enkele jaren. Sommige van jullie waren aanwezig vanaf de allereerste publicatie, andere kwamen er gaandeweg bij. De meeste volgen mijn tweede zwangerschap al van bij de aankondiging, dus ik mag jullie nu ook niet teleurstellen met een eerlijke omschrijving; hoe loopt het leven met een baby van één maand oud. Klaar? Hier gaan we ...
  1. Mijn zoekgeschiedenis op het internet gaat van "groene ontlasting bij baby" tot "hoeveel ademgeluiden maakt een baby 's nachts". Wie mij nu mijn internet geschiedenis zou hacken vindt alvast geen al te spannende dingen ...


2. Lang leve die nestdrang die ik een paar weken geleden had. Mijn hele huis stond vol met fancy bakjes waarin luiers mooi achter elkaar gestapeld stonden. Want een voorbereid mens is er twee waard en orde schept rust, of zoiets? Maar was ik even vergeten hoe snel die pampers erdoor vliegen, letterlijk en figuurlijk!


3. Ken je het gebeuren dat je de droogkast opendoet én er tussen de propere was allemaal witte propjes zitten van één of ander papieren zakdoekje dat in een broek is blijven steken? Tot nu toe was mijn echtgenoot altijd de schuldigen (of toch meestal). Maar vanaf nu probeer ik niet te snel een uitbrander te verkopen aangezien ik ontdekt heb dat er in mijn voedingsbeha's regelmatig een borstkompres blijft plakken ...


4. Instant een slecht gevoel als de baby te lang (lees; drie seconden) moet wachten voor je aan een voeding kan beginnen omdat je nog niet comfortabel genoeg zit? Check!


5. Instant nog een slechter gevoel als de baby neusspoeling moet krijgen, dubbel check!


6. Een baby meenemen naar de supermarkt is véél voordeliger voor uwe portemonnee. Zo een maxi cosy neemt namelijk veel te veel plaats in uw winkelkar in waardoor je eigenlijk bijna niets anders meer kan meenemen.


7. Soms is het handiger om een slapende baby op je arm mee te nemen als je moet pipi doen in plaats van haar in het park te leggen.


8. Een weegmoment bij de vroedvrouw is hier even spannend als het te horen krijgen welk attest je krijgt in het zesde middelbaar.


9. Een aflevering van 20 minuten op Netflix worden nu zomaar verdubbeld aangezien ik bij elk geluidje rechtsta om te gaan checken dat de baby nog wel slaapt.


10. Een uitstapje naar de markt of naar 't stad? Geen probleem, automatisch opent zich een lijstje in mijn hoofd met borstvoedingsvriendelijke koffieshops & propere ruimtes om te verschonen.


11 . Enerzijds ben ik graag het huis uit, anderzijds is het nergens beter dan thuis. Hallo wisselvallige moeder!


12. Stiekem overwegen naar dat koele glas rosé in de avondzon om dan toch maar te beslissen het niet te doen; ze moest maar eens vroeger honger krijgen! (& neen dat is het niet waard om aan de voorraad afgekolfde melk te komen).


13. Je vindt het heerlijk om familie en vrienden op bezoek te krijgen die dan jouw baby verwennen met bakken liefde. Maar je vindt ook heerlijk als je weer gewoon in je zetel kan liggen met je baby zonder te moeten delen.


14. Mijn handtas, lippenstift, mascara en parfum? Die heb ik niet meer gezien van voor de bevalling ...


15. Zou het gezond zijn als een mens overleeft op minder dan drie volwaardige uren slaap?En voor de rest alles nog dik oké. Maar stiekem ook weer niet, want hoe snel gaat alles

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page