top of page

De ideale cadeautjeslijst voor een tweejarige!

De tijd vliegt, zeker als je een kind hebt rondlopen. Voor je het al dan goed beseft organiseer je een tweede verjaardagsfeest. Vrienden en familie kijken er naar uit om een leuk cadeau te schenken. Dan komen de vragen; wat kunnen we cadeau geven? En jij hebt geen flauw idee? Geen zorgen, ik vat voor jullie de meest succesvolle cadeaus bij Annabel toen ze twee jaar werd!Ik ben twee en ik zeg neen. Zo omschrijft men wel eens de fase van een tweejarige. Laat ik je al geruststellen, bij ons viel die fase echt reuze goed mee. Sterker nog, het was tot nu toe mijn favoriete fase. De tweejarige begint zelfstandiger te worden, kan zich al wat meer uiten en ook in spel zien we toch een bepaalde evolutie.


1. Speelgoed dat de fantasie prikkelt


Terwijl we bij een éénjarige de fantasie en verbeelding kunnen stimuleren met een pop of knuffel, kunnen we bij een tweejarige deze verbeelding verder gaan uitwerken. Rollenspelen worden meer gespeeld door deze leeftijd. Het meest populaire rollenspel was hier toch wel doktertje. Omdat dit nu eenmaal een situatie is waar elk kind van die leeftijd toch meestal mee te maken krijgt.


Doktersset €18,95 I Dokterskliniek speelset trolley €35,95


Maar ook het poppenspel kan je verder gaan uitbreiden. Terwijl een éénjarige vooral gewoon met een pop speelt, kan een tweejarige nu al gebruik maken van een poppenwagen of andere attributen zoals een badje geven, eten geven enzoverder. Vooral voor kids die binnenkort grote broer of zus worden is dit een handig cadeau om hen voor te bereiden op de grote verandering.


Zapf Creation Baby Born badkuip €36,08 I Little Dutch Houten Poppenbuggy €39,95


2. De allerleukste eerste gezelschapsspelletjes


Er zijn al tal van leuke gezelschapsspelletjes terug te vinden voor de leeftijd vanaf twee jaar. Een gezelschapsspelletje leert een kind ontzettend veel. Het oefent het wachten op je beurt bijvoorbeeld in, maar ook het leren tellen van de dobbelsteen. Daarnaast is een gezelschapsspel spelen met mama en papa altijd een fijn en gezellig moment.


Berenhonger €12,95 I Bumba verstoppertje spelen €17,95


Je vindt ontzettend veel leuke spelletjes voor kinderen vanaf twee jaar. Maar een memory of domino kan ook al perfect vanaf deze leeftijd.


Bumba Houten Memoryspel €19,95 I Mijn eerste domino vrolijke dieren €14,953. Speelgoed voor de kleine bouwer


Bouwen is één van de meest favoriete activiteiten voor peuters. Bij een éénjarige zien we vaak dat we blokken cadeau geven, terwijl we bij een tweejarige deze vaardigheid al wat verder kunnen gaan uitbreiden. Duplo is zo een dankbaar cadeau voor peuters. Het leuke aan dit merk is dat je in elk thema wel iets vindt. Annabel was bijvoorbeeld zot van de dierentuin. Maar ook andere dozen van Duplo zijn zeker de moeite.Stick - O - bouwset €25,75 I Lego Duplo Family Camping €24,95


4. Speelgoed om de motorische ontwikkeling te stimuleren

Kinderen van twee maken grote sprongen op vlak van motorische ontwikkeling. Op de markt vind je een heleboel speelgoed en materiaal dat hier tegemoet in komt. De peutergym vonden wij bijvoorbeeld een schot in de roos. Met enkele planken maak je samen met je kind een parcours waarbij hij zijn evenwicht, psychomotoriek en beweeglijkheid oefent. Handig voor de mama’s en papa’s; deze set kan je makkelijk opbergen. Win – win dus. Maar daarnaast heb je ook de welbekende wobbel of - tegenwoordig - populaire stapelstenen.Domyos Evenwichtsset voor peuters €40,00 I Stapelstenen Fairplace €89,00


Maar ook een zwaardere loopfiets mag hier niet ontbreken. De meeste tweejarige zijn hun kleine loopfietsje ontgroeid en zijn nu klaar voor een volgend model. Eerder vertelde ik jullie al dat kinderen die veel fietsen met een loopfiets, later sneller zullen weg zijn met het fietsen. Omdat ze vanaf dan al bezig zijn met het oefenen van hun evenwicht te balanceren.


BTWIN Loopfietsje €55,00 I Bike Fun Kids Bumba €99,00

5. De grote kamer

Annabel sliep tot anderhalf jaar bij ons op de kamer. Nadien verhuisde ze naar haar eigen kamer, samen met haar babybed. Vanaf twee jaar voorzagen wij een ‘groot bed’. Sommige ouders kiezen nog eerst voor een peuterbed, wat ook oké is. Maar wij gingen meteen voor een bed tot twaalf jaar. Het bed lieten we maken door een goede vriend van ons.


De komst van het nieuwe bed was voor Annabel een hele leuke en spannende beleving. Ze mocht in de Ikea ook zelf een nieuw kussen kiezen. Maar je kan ook perfect vrienden en familie vragen om een cadeau te geven in functie van de nieuwe kamer. Denk maar aan leuke lampjes voor aan het bed te hangen, een nieuw nachtlampje of eventueel zelfs bedlakens. Want geloof me, die kunnen best prijzig zijn.LATTJO Dekbedovertrek dierenmotief €14,00 I Leeuwenkop kussen Maison Du Monde €19,99


Uiteraard moet je een beetje kijken naar jouw eigen kind. Wat doet hij/zij graag, is er eventueel een voorkeur voor een bepaald figuur of kleuren? Maar mijn goude tip blijft; zorg voor een gevarieerd aanbod van cadeaus gericht op de verschillende ontwikkelingen (motoriek, fantasie, sociaal – emotionele ontwikkeling, enzoverder).


Het is ook helemaal niet erg om een cadeau te voorzien waar je kind nog niet klaar voor is. Zoals ik al aangaf een kind groeit als een kool. Het kan dus dat jouw kindje op zijn tweejarige leeftijd nog niets begrijpt van een bepaald gezelschapsspel, maar na enkele maanden er helemaal klaar voor is. Handig want het volgende verjaardagsfeest is toch pas binnen 365 dagen, right?!


Heb jij nog een leuke suggestie voor de cadeautjeslijst voor een peuter? Laat het dan zeker achter in de reacties!

544 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page