top of page

Dit is de veiligste gezichtsverzorging voor zwangere vrouwen.

Onze huid heeft heel wat aandacht nodig, zowel 's ochtends als 's avonds is het belangrijk om je gezicht goed te verzorgen. Maar op de markt vind je een heleboel producten zoals crèmes, scrubs en serums. Welke producten gebruik je nu precies wanneer? En welke producten zijn perfect veilig te gebruiken voor een zwangere vrouw?!
Wanneer we zwanger zijn speelt er zich een heleboel af in ons lichaam. Mentaal, emotioneel maar ook lichamelijk. Onze buik wordt bijvoorbeeld als het ware uitgetrokken om plaats te maken voor de groei van jouw prachtige kindje. Maar ook op vlak van onze huid kunnen er een paar veranderingen plaatsvinden. Daarom is het belangrijk om als zwangere of Newborn mama aandacht te schenken aan ons lichaam.


Maar dit is vaak niet vanzelfsprekend. Want sta jij stil bij de veiligheid van bepaalde schoonheidsproducten? We willen uiteraard geen rommel op ons lichaam smeren en willen dat ook onze baby de beste lichaamszorg krijgt.


Ben jij net zoals mij een leek in dit hele gebeuren? Geen zorgen! Dankzij Kirby van naturOh! heb ik ondertussen meer kennis opgedaan en die deel ik uiteraard graag met mijn lezers.

Onze huid heeft heel wat aandacht nodig, zowel 's ochtends als 's avonds is het belangrijk om je gezicht goed te verzorgen. Maar op de markt vind je een heleboel producten zoals crèmes, scrubs en serums. Welke producten gebruik je nu precies wanneer? En welke producten zijn perfect veilig te gebruiken voor een zwangere vrouw?!


Over het algemeen moet ik wel even benadrukken dat een verzorging afhankelijk is van je huidtype en de noden van je huid. Sommige mensen hebben baat bij een peeling twee keer per week, maar mama's met een gevoelige huid doen dit beter minder snel op elkaar. Hiervoor kan je bij naturOh! een kennismakingsverzorging boeken. Tijdens deze kennismaking zal Kirby je advies geven én de gepaste verzorging aanraden op jouw maat. Klik hier voor jouw kennismakingsverzorging te reserveren.


Stap 1: Make - up verwijderen.

Start eerst en vooral met het wassen van je handen. Als je overdag make - up draagt moet je deze verwijderen. Hiervoor kan je perfect de make -upremovers kopen die je vindt in de supermarkt, maar deze zijn vaak niet zo huidvriendelijk. Wanneer alle make - up van het gezicht is, spoel dan het gezicht even af met lauwwarm water. Let op; deze stap dient enkel om make - up te verwijderen én niet om het gezicht te reinigen.Stap 2: Gezicht reinigen.

Het reinigen van het gezicht doe je best zowel 's ochtends als 's avonds want zowel overdag als 's nachts ontstaat er op de huid een laag talg, zweet, vuil en dode huidcellen. Vooral puistjes, mee - eters en verstopte poriën zijn vaak een gevolg van een huid die niet voldoende gereinigd is. Wanneer we zwanger zijn kan onze huid hier uiteraard extra gevoelig voor zijn.


Bij naturOh! vind je een heleboel veilig te gebruike gezichtsreinigers. Masseer de huid met een reiniging en spoel nadien het gezicht af met lauwwarm water. Droog of dep voorzichtig de huid af met een zachte handdoek. Maar het is belangrijk om een gezichtsreiniger te kiezen die past bij je huidtype.Stap 3: peeling of scrub.

Dankzij een gezichtspeeling verwijder je de dode huidcellen die zich bevinden op je gezicht. De huid wordt grondig gereinigd en de gezichtscrème (stap 6) zal beter worden opgenomen waardoor de huid zachter zal aanvoelen. Vraag steeds na bij iemand gespecialiseerd welke peeling nu precies goed is voor jouw huidtype. Hiermee kan Kirby je perfect helpen tijdens het kennismakingsgesprek. Bij sommige scrubs kunnen de korrels te grof zijn. Een bodyscrub is ook niet hetzelfde als een scrub voor het gezicht!


Een scrub of peeling is iets wat je niet dagelijks mag doen. Kirby van naturOh! kan je perfect vertellen hoeveel keer je zo een peeling of scrub het best inlast.Stap 4: Gezichtsmasker

Na een scrubbehandeling kan je best het gezicht wat laten ontspannen met een voedzaam maskertje. Dit is zeker geen must. Maar wat ook hier weer belangrijk is, is om een gezichtsmasker te hanteren dat goed is voor jouw huid. Ben jij geen fan van een scrub? Ook dan kan je een gezichtsmaker perfect aanbrengen na het reinigen van de huid en voor het gebruik van een toner of tonic.
Wist je dat omwille van het hoge percentage essentieel oliën in een serum je deze stap het best overslaat tijdens de zwangerschap en in de borstvoedingsperiode?!

Stap 5: Oogcrème

De huid rondom de ogen heeft meer aandacht nodig dan dat je in eerste instantie zou denken. Op deze plek is onze huid veel dunner. Vind je een oogcrème een extra kost en lijkt het je onnuttig? Dan heb ik de perfecte tip voor je; Baobalolie. Deze olie is perfect om dagelijks onder de ogen te smeren. Maar door de samenstelling waaruit de Baobalolie bestaat kan je hem voor veel meer dingen gebruiken, waardoor het zeker geen overbodige kost is. Deze olie is perfect om je buik in te smeren tegen striemen, maar ik gebruik hem bijvoorbeeld ook voor mijn hele gezicht, voor ik de gezichtscrème insmeer.


Maar daarnaast kan je hem perfect gebruiken als voedend haarmasker, of - beter nog! - als babyverzorging. Zeker bij rode billetjes is de Baobalolie een perfecte lichaamsolie.Stap 6: Gezichtscrème aanbrengen.

Na al deze voorafgaande stappen is het belangrijk dat je huid overdag beschermt en ook 's nachts. Een dag - en nachtcrème zijn hier ideaal voor. Maar ook hier informeer je best eerst even bij Kirby van naturOh! welke crème gepast is voor jouw huidtype. Wist je trouwens dat je de gezichtscrème die je aankoopt bij naturOh! perfect bruikbaar is voor het hele gezin? Dit omdat ze gezichtscrèmes verkopen zonder essentiële oliën.

Dankzij dit stappenplan én de producten van naturOh! kan jij als zwangere of Newborn mama genieten van de perfecte gezichtsverzorging! Bestel snel via de webshop jouw producten, plan een me - time - moment in en zet een relax muziekje op. Genieten maar!

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page