top of page

Droom jij mee voor kinderen met een levensbedreigende ziekte?“Annabel, wat is jouw droom?”


Ze kijkt me aan met een blik waarvan ik kan aflezen dat ze totaal geen benul heeft van wat ik haar zonet heb gevraagd. Best wel logisch, aangezien de vraag waarschijnlijk veel te complex is voor een bijna vierjarige.


“Wat zou je later graag willen worden?”, doe ik nog een poging.

“Een mama’, antwoordt ze vrij snel. “Een mama met dikke borsten”.


Wauw. Mijn dochters grote droom is ooit een mama te worden met dikke borsten. Daar kan wel voor gezorgd worden. Al vermoed ik dat de invulling van haar dromen doorheen de jaren wel wat evoluties zullen kennen. En maar goed ook, want als er één ding is waar ik – naast verbindend opvoeden – achtersta, dan zijn het wel dromen.


Een kind moet kunnen dromen. Ik zal de laatste zijn die haar dromen zal afnemen. Ik geloof best dat dromen waargemaakt kunnen worden, al beweren anderen dat die dromen onwaarschijnlijk zijn. Maar ik, ik zal altijd de cheerleader aan de zijlijn zijn, die met haar pompons zal zwieren en juichen. Bij elke droom, hoe groot of klein die ook zal zijn.


Maar weet je wat het is? Mijn dochter kan dromen. Ze heeft nog – daar ga ik toch vanuit! – een heel leven voor zich. Ze heeft de mogelijkheid om te dromen om ooit naar Disneyland te gaan of een ver land te bezoeken. Ze zal mogen dromen van een eigen huis, een gezin, of een roze boekentas met eenhoorns. Ze zal kunnen dromen dat ze later misschien een grote voetbalster kan worden of misschien wel een professionele danseres. Ze heeft nog jarenlang de kans om te experimenteren met dromen. Dromen die al snel verdwijnen bij de eerstkomende hype en dromen die blijven plakken.


“Mijn dochter heeft nog een heel leven lang om te dromen. Sommige kinderen hebben die kans niet. “

Er zijn in België tal van kinderen die de kans niet meer hebben om te dromen. Kinderen die geconfronteerd worden met een levensbedreigende medische aandoening. Die kinderen die misschien de hoop op beterschap hebben verloren en het dromen dan ook hebben opgegeven. Dat lieve mama’s, dat breekt mijn mama – hart.


Wat als we daar verandering in kunnen brengen? Jij en ik? Hoe fantastisch zou dat kunnen zijn?!

Make – A – Wish Belgium is een organisatie waar je vast en zeker ooit al wel eens een keertje van hebt gehoord. Deze organisatie, die bestaat uit enkel vrijwilligers, nemen niet alleen de hele organisatie op zich om een wens in vervulling te brengen, ze nemen ook alle kosten op zich. Dat zij in staat zijn om tal van zieke kinderen hun droom te kunnen laten uitkomen is enkel en alleen maar mogelijk door de medewerking van een geweldig – grote – groep vrijwilligers en dankzij de steun van donaties.


Doneer jij ook een droom?


Eerlijk is eerlijk, over heel België zijn er tal van fantastische organisaties die fantastisch werk leveren en donaties verdienen. Maar als zelf mama zijnde en deze blog, vind ik het nodig om deze organisatie, in tijden van COVID – 19, nog eens extra in de spotlight te zetten.


Bovendien hoeven donaties nooit groot te zijn. U hoeft niet meteen honderd euro te doneren. Elke gift, groot of klein, kan een leven veranderen. Elke donatie zorgt ervoor dat een ernstig ziek kindje de mogelijkheid krijgt om zijn/haar hartenwens in vervulling te zien gaan.


Wij hebben hier – en laat ons hopen dat dit zo blijft! – de luxe om de dromen van onze dochter in vervulling te laten komen. Maar we zijn er ons ook van bewust dat andere gezinnen die luxe niet meer hebben. Wij hebben het privilege om te sparen voor een vakantie naar Disneyland Parijs. Sommige gezinnen hebben die luxe bijvoorbeeld niet. Als we met een kleine donatie, die kinderen kunnen helpen, dan smelt mijn hart. Het jouwe ook?


Steun Make – A – Wish Belgium op: BE83 4093 0351 0115

Bij giften vanaf €40 per jaar ontvangt u een fiscaal attest.


Naast donaties zijn er ook andere mogelijkheden om deze organisatie te steunen. Klik daarvoor hier.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page