top of page

Een melkbad shoot, de moeite of toch niet?

Een melkbad shoot, wat is het? Lig je dan effectief in koude, stinkende melk? Hoe verloopt het én wat kost het?! Ik zocht het voor je uit én de antwoorden lees je hier!


How can you ever say anything negative about your body after you have felt the dancing of life from inside your womb? - Amethyst Joy.


Een melkbad shoot kende ik van op Pinterest. Maar er nu zelf één ondergaan, was het wel de moeite? Uiteraard voorzie ik graag herinneringen aan dit moment in mijn leven, maar zo wat poseren in een bad vol melk en hier best wel wat geld voor betalen, was dat écht wel de moeite? Wel, wie niet waagt blijft maagd, zeg ik altijd. Dus ik probeerde het en ik moet eerlijk toegeven; zo een melkbad, ik raad het elke aanstaande mama aan.


Het woord zegt het zelf; bij een melkbad shoot kruip je in een bad vol melk. Nu ja, men vult een bad vol water en legt dit aan met een soort van melkpoeder. Hierdoor ontstaat de witte massa. Wanneer je in bad kruipt heb je dus écht niet het idee dat je in melk zwemt hoor. Maar wat is de meerwaarde dan om gewoon in een bad te liggen met wat melkpoeder? Awel!Ik ging voor de melkbad shoot langs bij Evy, een doula in opleiding die zich graag verdiept in fotografie. Het fijne bij Evy - vond ik persoonlijk - is, hoe alles draait rond te totaalbeleving van de mama. Je wordt hartelijk en warm ontvangen, ik had meteen het gevoel dat ik Evy al jarenlang kende. Vervolgens stap je een heerlijke badkamer binnen waarbij alle zintuigen geprikkeld worden.


Op voorhand sprak ik samen met Evy af wat mijn verwachtingen waren, welk soort thema ik wou verwerken in de shoot en welke bloemen mijn voorkeur hebben. Je kan perfect je eigen ondergoed aantrekken of ook gewoon kiezen om naakt in bad te gaan. Laat me heel duidelijk zijn; hier is niets vulgairs of dergelijk aan. Door het melk zie je eigenlijk niets. Maar verkies jij liever een bepaalde outfit, dan kan dit ook.


Terwijl Evy de foto's nam genoot ik van een heerlijk bad, ontspannende muziek en de connectie tussen mij en de baby die - aan het stampen binnen in - duidelijk genoot van dit moment. In principe ging ik er vanuit dat die foto's nu niet zo 'bijzonder' konden zijn. Buiten wat liggen en af en toe eens lachen voor de camera leek ik niet al teveel te moeten doen. Dus ja, ik was ontzettend positief verrast met de prachtige resultaten.Eerlijk is eerlijk, ik raad het iedere aanstaande mama aan. Een melkbad zwangerschapsshoot is meer dan enkel wat foto's laten nemen. Het is een totaalbeleving aan relaxatie. Naas het feit dat ik me dankzij de resultaten ontzettend vrouwelijk en mooi zwanger vond, ben ik ook helemaal zen buiten gestapt.


Ben jij overtuigt of wil je jezelf dit cadeau geven? Wil jij ook graag even lekker ontspannen bij deze fantastische doula? Check dan zeker haar website door hier te klikken. Bij doula Evy betaal je €180 voor de melkbad shoot.


Ps: Wist je trouwens dat je aan deze fotoshoot ook perfect een vervolg kan aanplakken? Wanneer onze baby geboren is keren wij nog een keertje terug zodat we dit moment kunnen overdoen met ons tweetjes. Maar dan met de baby fysiek mee op de foto :-). Aftellen maar!


85 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page