top of page

Gelofte aan mijn kindMijn lief kind,


Ik heb je negen maanden lang gedragen, afvragend hoe je zou zijn. Hoe zou je eruitzien? Zou je op mij lijken of meer op je papa? Ik heb me negen maanden lang afgevraagd hoe het zou voelen, de liefde tussen ons. Zou het liefde op het eerste gezicht zijn of zou ik aan je moeten wennen, nu je er echt zou zijn. Op de één of andere manier had mijn hart geschreeuwd om jou, maakte mijn lichaam me duidelijk dat ik klaar was voor een baby’tje. En die negen maanden lang heb ik me afgevraagd zou ik het wel kunnen? Zou ik van volwassen individu klaar zijn voor de fulltime rol als moeder.


Je werd geboren en mijn wereld hield op met draaien. Niets deed er zoveel toe als jou. Vanaf dat ik jou in mijn armen had verdwenen alle twijfels als sneeuw voor de zon. Jij was mijn leven, mijn centrale punt. Rond jou zou mijn leven draaien en ik kan niet gelukkiger zijn dat God me jou gegeven heeft. Jij bent het voor mij, datgene wat men bedoelde met “echte liefde”.


Mijn lief kind, je hebt me zoveel gegeven sinds de dag dat je geboren werd. Je hebt me zoveel geleerd over mezelf als moeder en als mens. Je hebt mijn leven verrijkt en zelfs dat is een understatement. Woorden zullen nooit kunnen omschrijven hoe graag ik je zie. En ik wil je zoveel beloven, dat je nooit ongeluk of pijn mag kennen, maar helaas, dat kan ik niet. Want over zo een dingen heb ik geen controle. Maar er zijn wel een paar dingen die ik je plechtig beloof.


Mijn lief kind,


Ik zal altijd jouw grootste fan zijn, jouw grootste cheerleader, jouw partner – in – crime. Ik zal je bij elke uitdaging in je leven steunen, ook als ik niet helemaal akkoord ben met de keuze die je maakt. Ook als ik misschien dingen anders zie of helemaal niet begrijp vanwaar je keuze komt. Ik zal naar je luisteren en je zal je proberen te begrijpen. En dan zal ik je onvoorwaardelijk steunen, want ik ben en blijf je grootste fan.


Ik zal je altijd beschermen, of toch zo goed mogelijk mijn best doen. Er zijn dingen waar ik geen controle over heb; je zal pijn kennen en helaas ook verdriet. Je zal huilen en er zullen momenten zijn dat je het niet meer ziet zitten. Maar ik beloof je dat ik steeds mijn armen rond je sla indien je dit wil. Ik zal je dicht bij me houden en ik zal je beloven dat het goedkomt. Wat er ook gebeurt.


Geloof me als ik je zeg dat ik je altijd zal verdedigen, dat ik steeds voor je zal opkomen, ook al heb ik dat voor mezelf nooit gedaan. Jij bent zoveel waard voor me en ik zie je liever dan dat ik mezelf zie. Jij bent in mijn ogen de moeite om voor te vechten en om voor te schreeuwen, indien dit nodig is. Ik zal steeds achter of naast je staan. Ik zal jou nooit laten kleineren en ik zal ervoor zorgen dat niemand je het gevoel geeft dat je het niet waard bent. Want geloof me lief kind, je bent mijn alles en daar komen ze niet zomaar aan.


Ik beloof je dat ik steeds je vriendin zal zijn, als je dit nodig hebt. Ik ben je mama en dat zal misschien niet altijd in mijn voordeel spelen. Er zullen momenten in je leven zijn dat je boos op me bent of dat je denkt dat ik het allemaal beter weet. Er zullen momenten zijn dat je het gevoel hebt dat ik niet naar je luister of je niet begrijp. Maar ik ga zo mijn best doen om deze gevoelens te vermijden. Ik zal steeds mijn best doen om mijn vooroordelen weg te laten zodat je weet dat ik naar je luister en dat ik je probeer te begrijpen. Ik zal de vriendin zijn die beseft dat je niet met alle geheimen naar me toe zult komen, maar die hoopt dat je nooit het gevoel hebt dat je thuis niet terecht kan met je problemen.


Ik zal je spiegel zijn die je toont hoe perfect je wel niet bent, hoe mooi en hoe een geweldig mens je bent. Ik zal je elke dag eraan herinneren, ik zal het je elke dag zeggen, zelfs als je er geen zin in hebt of er niet naar wil luisteren.


Want mijn lief kind ik ben trots op je, elke dag opnieuw. Zo fier dat jij mijn kindje bent, dat jij het resultaat bent van de liefde tussen mij en jouw papa. Je hebt me op korte tijd al zoveel gegeven en ik kan niet dankbaarder zijn met een kindje als jij. Ik houd onvoorwaardelijk van je.


Want dat is nu eenmaal wat mama’s doen.

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page