top of page

Het leven van mama Cindy


Ben jij ook zo iemand die graag eens binnen piept bij de buren? Wel, dankzij onze nieuwste rubriek op Smotherhoods kan je dit zonder enige gene doen. Want vanaf nu verschijnt er iedere week ‘Het leven van mama…’, waar een mama jou meeneemt in haar leven als moeder en het reilen en zeilen in haar huishouden. Wat is volgens onze mama de ultieme momhack? Welke hotspot is volgens haar kidsproof en welk gerecht is bij hen thuis een groot succes? Je leest het hier.


Sinds twee weken geven wij jullie een inkijk in het leven van een mama. Vorige week las je nog de rubriek van mama Lucinda, dit keer bevinden we ons in Kortemark, een gemeente in West – Vlaanderen, bij mama Cindy.


Ze is 27 jaar en heeft altijd in de verkoop gewerkt. Ze houdt van dansen, wandelingen maken in de natuur en daagt zichzelf graag uit tot grenzen verleggen. Maar bovenal is ze mama van de vierjarige spring – in – ‘t – veld, Ymke.Mijn ultieme momhack


Ymke is erg ordelijk voor een vierjarige. Als ze iets morst of er ligt iets niet op zijn plaats dan ruimt ze dit al snel zelf op.

Ik ben iemand die heel veel tussen door doet en vooral na bedtijd van ons kaboutertje. Gelukkig is ons huis ook niet al te groot, waardoor het niet veel werk is. Ik werk ook halftijds waardoor ik één dag per weer ontzettend veel werk kan inhalen als Ymke op school zit.


Voordat Ymke naar school ging probeerde ik haar op spelenderwijze te betrekken in het huishouden. Naar mijn mening werkte dit echt, bovendien ben ik er ook van overtuigd dat dit er ook voor gezorgd heeft dat Ymke erg ordelijk is voor een vierjarige. Als ze iets morst of er ligt iets niet op zijn plaats dan ruimt ze dit al snel zelf op.


Mijn favoriete kidsproof gerecht


Marcaroni is hier iedere keer een groot succes. Maar ook balletjes in tomatensaus met puree of fishticks met spinazi vallen hier in de smaak. Zolang er maar vlees in het gerecht zit boeken we succes. Alles wat vlees is kauwt ze maar al te graag naar binnen.


Ons slaapritueel

Ymke wordt nog graag naar boven gedragen als ze naar bedje moet, dan nestelt ze zich nog een beetje in mijn armen. Eerst poetsen we samen de tandjes en daarna lees ik nog een verhaaltje voor. Meestal kiest ze voor haar lievelingsboekje ‘Uiltje en de rode bril’. Als het verhaaltje uit is knuffelen we nog enkele minuutjes in bed en dan is het tijd om te slapen.


“Slaaplekker, hou van je, tot morgen…”, en dan sluit ik de kamerdeur.

Meestal ligt ze dan ook meteen in slaap. Maar er zijn ook dagen dat haar plots nog iets te binnenschiet en ze dan iets wil vertellen over haar dagje.
Een kidsvriendelijke hotspot is volgens mij …

Hier niet zo heel ver vandaag vind je het speeldorp ‘Boebalu’, een dorp in jungle thema waar ook een plaats voorzien is voor de kleinere kindjes tot vier jaar. We gaan dus al heel lang met haar hier naar toe en elk vrij moment vraagt ze zelf om hier te gaan spelen.Anderzijds is ze ook heel graag buiten. Wandelen in het bos of het park, gaan spelen bij de ijsboerderij. We komen erg graag buiten maar onze topfavoriet blijft toch wel ‘Boebalu’.


Waar heb ik als mama nood aan?

Ik ben binnen ons gezin de enige die, helaas, graag groentes eet, zowel rauwe als warme. Helaas sinds Ymke gewoon mee eet van tafel, komen er van drie groentjes niet veel meer binnen bij haar. Aangezien ze best een sterke eigen wil heeft ondervind ik dat het moeilijk is om haar groenten te laten eten. Dus hoe leggen jullie dit aan boord?
Wil jij zelf ook jouw ervaringen delen? Dat kan! Stuur een mailtje naar smotherhoods@gmail.com en wie weet verschijn jij binnenkort in deze rubriek.

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page