top of page

Het leven van mama Lucinda


Ben jij ook zo iemand die graag eens binnen piept bij de buren? Wel, dankzij onze nieuwste rubriek op Smotherhoods kan je dit zonder enige gene doen. Want vanaf nu verschijnt er iedere week ‘Het leven van mama…’, waar een mama jou meeneemt in haar leven als moeder en het reilen en zeilen in haar huishouden. Wat is volgens onze mama de ultieme momhack? Welke hotspot is volgens haar kidsproof en welk gerecht is bij hen thuis een groot succes? Je leest het hier.Vorige week kon je binnenpiepen bij mama Stephanie, vandaag vertelt Lucinda jou hoe haar leven er als mama uitziet. Ze is nog maar net 28 geworden, thuisverpleegkundige en verloofd met Nick.Om de veertien dagen vervoegd zijn zoontje het gezin en sinds drie jaar hebben ze ook een kindje van hun twee, hun kleine dondersteen Lyaz – Francis.
Mijn ultieme momhack


Op dit moment ben ik even thuis, hierdoor merk ik dat het huishouden regelen een stuk makkelijker gaat. Nadat ik mijn zoontje heb afgezet op school kan ik in alle rust het huishouden regelen. In de normale omstandigheden gaat het moeilijker, dat heb ik, helaas, zelf ondervonden. De werkdruk, het huishouden, …


Op een bepaald moment werd het me allemaal te zwaar. Maar ik heb geleerd om hulp te durven vragen aan anderen. Ik geef ook eerlijk toe dat ik mijn twee handen mag kussen met mijn verloofde. Hij helpt erg goed mee in het huishouden, kookt, strijkt indien nodig.Dat is dan ook mijn ultieme momhack; zorg voor een perfecte balans tussen rust en huishouden. Spreek met je partner af wie wat doet en ondersteun elkaar waar nodig. Spreek verwachtingen uit en laat vooral de druk je niet neerhalen. Teamwork makes the dream work.


Mijn favoriete kidsproof gerechtTot de leeftijd van twee mocht je Lyaz alles voorschotelen. Maar sinds kort merk ik dat het eetmoment moeilijker gaat. Hij is kieskeuriger geworden. Gelukkig voor ons eet hij nog zonder probleem, en met veel plezier scampi’s in lookboter en pasta. Daar geniet ik ontzettend van; kleine Lyaz die met veel smaak zijn maaltijd opsmult. Ook ‘Tuc koekjes met paprika’ zijn een groot succes.


Ons slaapritueel

Het heeft even geduurd, maar sinds dat Lyaz twee werd hebben we een vast slaapritueel gevonden. De eerste twee jaren sliep Lyaz slecht, het is ook pas sinds zijn tweede verjaardag dat hij besloot om door te slapen.Rond 18:30 uur start het dagelijkse badmomentje. Lyaz is een echte waterrat die geniet van het water. Daarom duurt het vaak anderhalf uur voor we hem soms uit het bad krijgen.


Daarna gaat de pyjama aan en mag hij nog even tablet kijken. Tegen 19:30 uur krijgt hij zijn laatste flesje melk en een half uurtje later kondigen we aan dat het bedtijd is. Na een plasje en een zoentje aan papa, gaan we samen naar boven. Nog snel een knuffel, een ‘I love you’ en al snel ligt Lyaz in dromenland tot de volgende ochtend.


‘Na het bad mag Lyaz nog even tablet kijken. Loedermoeder for the win’, zegt Lucinda hierover.

Een kidsvriendelijke hotspot is volgens mij …

Wij wonen in Aarschot en hebben geluk dat onze stad een grote buiten- en binnenspeeltuin heeft. Wekelijks gaan we hier twee keer naar toe, en ik ben van plan dit nog lang te blijven doen. Want de speeltuin is voor alle leeftijden. De buitenspeeltuin is gratis en voor de binnenspeeltuin betaal je twee euro.
Waar heb ik als mama nood aan?

Lyaz is nu drie en ik merk dat hij heel hard in de fase zit van uittesten en grenzen verleggen. Hij kan mij soms zo hard uittesten dat ik toegeef omdat ik me niet aan mijn eigen grenzen houd. Ergens heb ik ook bang dat wanneer hij ouder wordt hij zomaar over me heen walst. Tips omtrent grenzen stellen lijken mij dan ook iets waar ik nood aan heb.
Wil jij zelf ook jouw ervaringen delen? Dat kan! Stuur een mailtje naar smotherhoods@gmail.com en wie weet verschijn jij binnenkort in deze rubriek.

188 weergaven0 opmerkingen
    bottom of page