top of page

Het leven van mama Stephanie


Ben jij ook zo iemand die graag eens binnen piept bij de buren? Wel, dankzij onze nieuwste rubriek op Smotherhoods kan je dit zonder enige gene doen. Want vanaf nu verschijnt er iedere week ‘Het leven van mama…’, waar een mama jou meeneemt in haar leven als moeder en het reilen en zeilen in haar huishouden. Wat is volgens onze mama de ultieme momhack? Welke hotspot is volgens haar kidsproof en welk gerecht is bij hen thuis een groot succes? Je leest het hier.Vandaag start ik de rubriek ‘Het leven van mama’, en dat doe ik met mezelf. Want in sommige hun ogen lijkt het alsof ik veel weet en het moederschap onder de knie heb, maar geloof me, de waarheid is verre van. Voor diegene die me nog niet kennen, een kleine opfrissing. Ik ben Stephanie, 29 en mama van een fantastische dochter Annabel Julie. Ik werk fulltime in de gehandicaptensector en schrijf regelmatig op mijn blog ‘Smotherhoods’, Mama Baas en Blogzine.be. En ohja, sinds kort ook auteur van mijn eerste boek ‘Meer dan alleen mama’.


Mijn ultieme momhack

Mijn dochter is drie en enig kind. In mijn ogen maakt dit het huishouden regelen iets makkelijker. We zijn na drie jaar perfect op elkaar afgestemd. Mijn echtgenoot werkt ’s nachts, maar gelukkig krijg ik ’s morgens wel vaak zijn hulp, want geloof het of niet, ik ben een echte uitsteller. Ik kick op tijdsdruk en presteer dan het beste. Daarom kan het wel eens lijken alsof ik om acht uur mijn huis uitvlieg alsof ik me overslapen heb. Terwijl ik eigenlijk veel te lang getreuzel heb bij enkele koppen koffie.

Mijn ultieme momhack is de tip die ik al eerder op mijn Instagram deelde. Elke zondagavond leg ik vijf pakketjes kledij klaar voor de rest van de week, inclusief ondergoed en sokken. Dit bespaart me in de ochtendrush een heleboel stress. Ben ik trouwens de enige waarbij twee identieke sokken vaak een zware opdracht is?!Mijn favoriete kidsproof gerechtEerlijk waar, op vlak van eten mogen wij niet klagen. Annabel eet alles, behalve erwten. Hier vinden we het wel belangrijk dat ze zo gevarieerd mogelijk eet. Zelf ben ik vegetariër maar dat wil bijvoorbeeld niet zeggen dat Annabel geen vlees krijgt. Dankzij de komst van Annabel eten wij ook veel meer verschillende groentes zoals pastinaak of courgette, dingen die wij vroeger niet eens kochten. Maar mijn favoriete kidsproof gerecht is toch wel spaghetti, omdat Annabel er zot van is. Onze saus komt gewoon uit een bokaal, want om één of andere reden ben ik geen fan van verse spaghettisaus, sorry. Annabel zou elke dag spaghetti kunnen eten als ze mocht kiezen. Daarom staat het standaard één keer gepland in ons weekschema.


Ons slaapritueel

Ook op vlak van slapen hebben we het met Annabel getroffen. Pas op, Annabel durft ’s nachts nog wel eens huilen of brabbelen, maar naar bed gaan is geen enkel probleem. We hanteren al van toen Annabel een paar maandjes was een slaapritueel. Na het douchen smeert mijn echtgenoot Annabel altijd in met Nivea, haar momentje met papa. Na de massage poetsen we de tanden en het bedmoment is vaak iets waarvoor ze mama kiest.


Zij kiest iedere avond het boekje dat dan kruipen we samen in bed. Na ons verhaaltje babbelen we nog een beetje. Annabel kiest meestal zelf over wat ze praat. De avond sluiten we af met ons slaapliedje. Een liedje dat ik ook zelf gemaakt heb tijdens de vele huiluurtjes as ze nog baby was. Ondertussen kent ze de tekst ook, dus dat zorgt ervoor dat iedere avond mijn hart smelt.

Een kidsvriendelijke hotspot is volgens mij …Het bos! Annabel is drie en nu we midden in de lockdown zitten moesten we opzoek gaan naar alternatieven. Voor het hele coronagebeuren gingen we vaak naar het zwembad of de binnenspeeltuin. Maar sinds de lockdown hebben we de magie van het bos ontdekt. Annabel kan zich uren amuseren in het bos. Gewoon wandelen en opzoek gaan naar stokken, klimmen in de bomen, of restaurantje spelen met modder. Als ze moe is kruipt ze in de draagzak en we proberen ook altijd een kleine picknick te voorzien. Pret verzekerd.


Waar heb ik als mama nood aan?

Ik heb vooral nood aan mijn eigen mamasquad. Vriendinnen, soortgenoten waar ik mezelf mag zijn en die anderen ook iets gunnen. Soms vind ik het echt moeilijk om eerlijk te praten over de twijfels die ik heb. Omdat ik vaak het gevoel heb dat dit bij sommige mensen het signaal geeft dat je niet zo een goede mama bent zoals zijzelf. En dat vind ik lastig. Daarom ben ik ook gierig op mijn vriendschappen. Alleen maar het beste.

Vanaf nu komt elk weekend een nieuwe mama aan het woord. Wil jij zelf ook jouw ervaringen delen? Dat kan! Stuur een mailtje naar smotherhoods@gmail.com en wie weet verschijn jij binnenkort in deze rubriek.

78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page