top of page

Ik droom van een wereld waarin 'op de verkeerde plek op een verkeerd moment' niet bestaat


Ik droom van een wereld waarin mijn dochter nooit angst zou moeten leren kennen. Waarin ze nooit verkiest binnen te blijven, omwille van angst voor al datgene daar buiten. Dat ze nooit over straat zou moeten lopen, bang voor de persoon de haar pad kruist. Dat ze niet angstig rondloopt met haar gsm in de hand, en de nood voelt om mijn nummer te draaien omdat ze bang is en liever iemand aan de lijn heeft.


Ik droom van een wereld waarin mijn dochter veiligheid kent, goedheid en vertrouwen in mensen rondom haar. Dat ze een openheid heeft waarin ze nieuwe mensen kan ontmoeten, zonder argwaan en een slecht voorgevoel. Aan een tekort van vertrouwen en daarom liever nieuwe contacten mijd. Dat ze vriendschappen kan sluiten met onbekende. Ervaring kan opdoen, levenslessen, wijsheden. Dat ze zonder enige wantrouwen met iemand een kop thee kan drinken, of later ook een pintje.


Ik droom van een wereld waarin mijn dochter vrij kan zijn met haar vriendinnen. Kamperen in het wild, zonder zich af te vragen of dit niet een signaal is naar de verkeerde mensen. Dat mijn dochter kan gaan fuiven met de fiets, kan drinken zonder haar drankje constant in het oog te moeten houden en zelfs de barmannen achter de toog. Dat mijn dochter nooit neervalt in het koude, natte gras. Bewusteloos, omdat één of andere vetzak haar vanop een afstand zag dansen en op dat moment besloot dat hij recht had op haar. Maar doordat zij hem afwees hij dan maar beslist haar te drogeren.


Ik droom dan ook van een wereld waarin mijn dochter zelf beslissingen en keuzes mag maken. Mag lachen naar mannen, uit vriendelijk gebaar. En niet dat mannen dit gebaar zien als toelating van. Dat mijn dochter beleefd is, tegen alles en iedereen en niet meer dan dat.


Ik droom van een wereld waarin mijn dochter ook leert dat niet alle mannen slecht zijn. Dat ze mag houden van, mag liefhebben, mag ruzie maken als het moet. Mag schreeuwen, mag boos zijn, mag aanbidden. Dat ze een man kan vertrouwen en graag zien. Zonder te overwegen of die al dan slechte bedoelingen heeft met haar.


Ik droom van een wereld waarin ik mijn dochter kan laten jong zijn, vrij zijn. Zorgeloos kan zijn. Dat ze kan leren genieten van al het mooie op aarde.


Maar in zo een wereld leven wij niet. Dat de hemel weer een bijzondere engel, Julie van Espen, rijker is, is daar het bewijs van. Dit omwille van gefaalde justitie, want in zo een wereld leven wij.


Een wereld waarin meisjes naar de grond kijken, uit angst voor een tegenblik. Waarin meisjes sneller lopen op straat omwille van vieze opmerkingen. In een wereld waarin een meisje nog niet met de fiets naar een vriendin kan gaan. Maar een wereld waarin monsters mogen doen wat ze willen. Waarin misdaad wordt genegeerd of uitgesteld. In een wereld waarin ouders, iedere keer dat hun kind de deur achter zich dichtslaat, kunnen worden opgebeld. Dat uw dochter gevonden is, op een plek waar ze nooit had moeten zijn.


Ik droom van een wereld waarin een verkeerde plek en een verkeerd moment niet zouden moeten bestaan.

299 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page