top of page

Ontdek 3 tips voor een idyllische f(r)amily - picknick.


De zomervakantie is gestart en de weersvoorspellingen zien er alvast goed uit. Het ideale moment om een picknick in te plannen. Je kan perfect snel en makkelijk een picknick in elkaar flansen, maar mag het een tikkeltje extra zijn? Lees dan snel verder!


Prik een datum en verzamel jouw f(r)amily. Een paar weken geleden trakteerden wij de peters en meters van onze dochters op een gezellige avond met een picknick. Super gezellig was het! Samen wat babbelen, spelen met de kinderen én dat in combinatie met heerlijk eten.


Ben jij nog opzoek naar een gezellige zomerse activiteit? Ik deel graag met je drie tips voor een idyllische picknick!Tip #1 - Selecteer een magische spot.


Ja hoor, picknicken kan je overal. In je tuin, in het park of zelfs op straat als het moet. Maar wil je voor dat tikkeltje extra gaan, voor een magische picknick? Zoek dan een plekje waar je instant dat zomerse vakantiegevoel krijgt. Je weet wel, zo een plekje waar de tijd lijkt stil te staan.


Wij gingen bijvoorbeeld naar de Kalmthoutse heide en liepen een stukje op het domein om ons op het perfecte plekje te installeren. Gouden tip; ga opzoek naar een plekje met veel natuur en waar rust heerst.
Een picknick kan plaatsvinden op elk moment van de dag. Samen ontbijten of brunchen, lunchen, ... Wij deden dit 's avonds, zodat we ook konden gaan genieten van 'het gouden uur' bij zonsondergang.


Tip #2 - Food is life.


Géén picknick zonder lekker eten. Uiteraard kan je zelf achter de kookpotten gaan staan en op Pinterest vind je zeker lekkere slaatjes of heerlijke desserts. Kant - en - klaar vind je ook in de supermarkt, maar we gingen voor die idyllische picknick. Daarom, doe eens zot en bestel je picknick! Tegenwoordig kan je dit overal, maar onze favoriet dat is 'La die en Rosie'. Naast heerlijke ontbijtmanden kan je hier ook de allerlekkerste picknicks bestellen.

Over de bagels waren we unaniem akkoord: h-e-m-e-l-s. Maar ook de verschillende soorten hummus en pasta waren fenomenaal. Maar als ik terugdenk aan de heerlijke cupcakes, dan loopt het water me spontaan in de mond. Ik was trouwens duidelijk niet de enige grote fan van de desserts ;-)

"Laten we buiten eten en de zomer proeven".

Tip #3 - Zorg voor een groepsactiviteit.


Een f(r)amilie - bijeenkomst vraagt om ook herinneringen te maken. Want hoe gezellig het ook is om samen op een dekentje te happen, te drinken en wat bij te praten, het is ook fijn om iets extra's te doen. Dit hoeft niet veel te zijn. Je kan hiervoor iets meebrengen zoals simpelweg een bal of een spelletje KUB. Maar je kan je ook laten inspireren door de omgeving.


Onze picknick vond plaats in de Kalmthoutse Heide, middenin het zand. Mijn dochter vond het heerlijk om rond te rennen, in het zand te spelen of een zogezegd kampvuurtje te bouwen. Mag het een tikkeltje extra zijn? Boek ineens een fotograaf om dit mooie moment vast te leggen ;-). Door een picknick te combineren met een fotoshoot vermijd je meteen die 'geposeerde' foto's.

Nu is 't aan u.


Komaan, na het lezen van deze post 'verplicht' ik u een datum te prikken. Plan een f(r)amilypicknick en reserveer u zo een picknickmand. En ga genieten. Want 't zijn deze momenten die jou en je kinderen bijblijven. 't Is echt.


By the way, al onze geweldige foto's zijn gemaakt door Steffi Van den Vondel.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page