top of page

Mama's kerstlijstje

Binnen enkele weken staan de mooiste feestdagen weer voor de deur: Kerst en Nieuwjaar. Buiten heerlijke gerechten, het uitzoeken van een mooie outfit en het versturen van de kerstkaartjes, wordt er regelmatig gevraagd naar mijn kerstlijstje. Zoals elk jaar stel ik zelf een lijstje op met cadeautjes die ik graag onder de kerstboom zou terugvinden. Wel, vanavond heb ik er mij aangezet. Ik nam even de tijd om alles neer te pennen wat ik dit jaar graag cadeau zou krijgen.Lieve kerstman,


Ik hoef niet veel. Ik heb best een fijn leven en heb al het materiële wat ik maar wensen kan. Oké, ik geef toe, een extra zakcentje voor een vakantie te boeken zou fijn zijn, en aangezien ik een fan ben van het computerspel 'De Sims' ben ik ook tevreden met een uitbreidingspakket. Maar het liefst van al, de leukste cadeautjes die ik zou krijgen dit jaar, die vat ik voor u samen.


Ik ben niet veeleisend, een simpele griet, maar een weekje in mijn bed waarin ik slaap zou kunnen inhalen zou best al fijn zijn. Een paar nachtjes waarbij ik geen wekker hoef te zetten of waarbij ik kan ontwaken uit een slaap die niet onderbroken is. Mijn dochter slaapt door, dus je zou kunnen zeggen dat ik niet te klagen heb. Maar toch heb ik steeds nog het gevoel dat ik een heleboel slaap moet inhalen van de afgelopen twee jaren als mama.


Een ijskast vol voorbereide, gezonde maaltijden zou ook al fijn zijn. Want die tijd achter de kookpotten zou ik dan kunnen spenderen aan mijn dochter. Ik geniet soms van te koken, zeker als het met de volle goesting is. Maar helaas zijn die dagen maar uitzonderlijk geworden. Door de week ben ik al blij als ik iets op tafel kan zetten, afgeleid door de berg afwas dat dit met zich meebrengt.


Een badkamer voor mezelf, waarbij ik uren in bad kan liggen zonder dat ik uit de babyfoon hoor dat mijn dochter moeilijk in slaap valt. Of waarbij ik kan genieten met een goed boek, zonder dat mijn dochter komt controleren waar ik blijf. Oh, en kan daar nog een glas witte wijn bij? Rosé is ook goed hoor.


Kunt u mij misschien ook voorzien van extra tijd op een dag? Vierentwintig uur is echt te weinig, als je al concludeert dat ik er negen uur van ben gaan werken. Ik zou graag wat extra tijd kunnen krijgen om te spelen, op uitstap te gaan of waarbij ik gewoon kan genieten van mijn dochters energie en plezier. Want tegen dat ik thuiskom van de werkdag is mijn dochters energie op en wilt ze naar bed. Volgens haar heeft ze overdag al genoeg gespeeld en wilt ze nu genieten van wat TV of rust. Ik kan het haar niet kwalijk nemen. Maar ik mis het, ik mis haar.


Ligt er in uw cadeautjeskast ook misschien nog een handboek voor moeders waarin ik opzoek kan gaan naar tips of tricks? Hoe ik ervoor kan zorgen dat zij durft kaka doen op het potje in plaats van in haar broek? En hoe ik een ochtendhumeur kan voorkomen? Zorgt u voor een hoofdstuk hoe ik moet omgaan met het feit dat mijn dochter bijna naar school gaat en hoe ik hiermee moet omgaan als emotionele moeder? Staat er iets in over onzekerheden en twijfels? Hoe je de juiste combinatie maakt van de rol tussen moeder, echtgenoot, collega en vriendin? Want ik heb het gevoel dat ik hier soms in faal.


Ik zou ook graag een magische lepel hebben waardoor mijn dochter flink haar bordje op eet. Want op een ander lijkt dit altijd prima te gaan, maar wanneer ik haar aan tafel zet heeft ze na vier happen al genoeg. Ligt dit aan mijn kookkunst, kunt u me dan enkele receptjes geven die gezond én succesvol zijn? Want ik slaag er enkel in als ik haar spaghetti geef.


Zij er nog kaboutertjes op overschot die mijn huis zouden willen opruimen en poetsen als ik slaap? Dat zou pas écht de max zijn! Dat ik me niet langer hoef te ergeren aan de overvolle tafel in de living die al lang niet meer dient om aan te eten, maar op één of ander moment de functie heeft gekregen om alle rommel van de vloer weg te krijgen. Mijn ramen hoeven niet elke week gepoetst te worden, ik ben niet veeleisend hoor. Een keer op de maand is voor mij al voldoende.


Mag ik nog iets toevoegen alstublieft? Nog een kleinigheidje? Een tas die warm blijft zou echt heel leuk zijn. Zodat ik niet steeds koffie uitschenk en pas later besef dat ik die nog heb staan, om dan vast te stellen dat mijn koffie koud is. Daar zou ik ook heel blij mee zijn.


En moest al het bovenstaande onhaalbaar zijn, dan neem ik u niets kwalijk. Maar neemt u wel de tijd voor mijn grootste wens? Ik zou namelijk dit jaar voor kerst een vredevol jaar willen vragen voor ons gezin en mijn dochter. We hebben het afgelopen jaar een k*utjaar gehad, dat kan ik u wel vertellen. We hebben een heleboel tegenslagen gekend en vele mensen verloren die we graag zagen. Is het mogelijk om ons hiervoor dit jaar een vrijstelling te geven? Ik weet dat het leven niet altijd rozengeur en maneschijn kan zijn, maar één jaartje rust en geluk lijken ons wel fijn.


Bedankt lieve kerstman,

Ik zorg er alvast voor dat de kerstdagen prachtig zullen zijn voor onze dochter.


Liefs,


Stephanie

130 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page