top of page

Naar de Baby Spa; dit moet je weten.

Op Instagram kan je er niet meer naast kijken. De accounts met baby spa's, je kan ze niet negeren. Het is al lang geen onbekend gegeven meer; zo een baby wellness en hydrotherapie. Val jij nu volledig uit de lucht? Of wil je meer hierover ontdekken. Lees dan snel verder!Wat is het?

Bij een Baby Wellness heb je vaak de mogelijkheid om een combinatie van hydrotherapie en massage te boeken. Eerst gaat de baby zo een half uurtje dobberen in een speciaal voorziene jacuzzi. Vervolgens wordt de baby getrakteerd op een heerlijke massage. De eigenaar van de Baby Spa is vaak diegene die hier gespecialiseerd in is, jij als ouder leert meteen de kneepjes van het vak (goeie woordkeuze, toch? ;-) ) .

Je hebt het misschien al eerder gezien; het gekke beeld van een baby in zo een jacuzzi met een drijfband rond zijn nek? Eerlijk is eerlijk, bij mijn eerste dochter dacht ik ook zo van 'oei'. Maar ondertussen ben ik wel helemaal fan van het principe. Deze drijfband is niet alleen honderd procent veilig, het zorgt er ook voor dat je kindje vrij kan genieten van het water.


Misschien reageert je kindje in het begin nog niet zo uitbundig? Ook dat is helemaal normaal. Het is even wennen. Maar je zal al snel merken dat wanneer de baby zich vol vertrouwen voelt in het water, de beentjes enthousiast zullen spatteren.


De voordelen

Een dagje Baby Spa enkel goed voor wat leuke Insta - kiekjes? Vergeet het maar! Zo een bezoekje naar de Baby Wellness kent tal van voordelen. Je stimuleert niet alleen de motorische ontwikkeling, maar ook de autonomie en het zelfvertrouwen van je kindje groeit instant. Men geeft ook vaak aan dat een sessie hydrotherapie positief is voor de spierontwikkeling, spijsvertering en meer.Ook bij baby'tjes die last hebben van krampjes en reflux heeft hydrotherapie een gunstig effect. Uiteraard is een bezoekje aan de Baby Spa géén wondermiddel. Wil je echt gunstig effecten ondervinden? Dan is het aangeraden meer dan één keer te gaan.


Tot slot is het grote voordeel de Quality - time die je hebt met je gezin. Met kleine kindjes is het vaak moeilijk om tot een bepaalde activiteit te komen. Je dagen zijn vaak snel gevuld met luiers verschonen, voeden, het huishouden runnen en liefst van al ook nog een beetje slapen. Je hebt er misschien op het moment geen zin in om buitenhuis op stap te gaan, maar ik kan je verzekeren dat het echt de moeite is.Voor wie?

Baby Spa wordt vaak aangeraden bij baby's die een bepaald probleem hebben. Kindjes die niet goed slapen, die te vroeg geboren zijn, baby's met darmkrampjes of problemen hebben met de luchtwegen, ... Het zijn allemaal problemen waar Baby Wellness een gunstig effect kunnen hebben. Maar in principe kan elke baby baat hebben bij een bezoekje aan de Baby Spa.


Let wel op, niet elke Baby Spa heeft dezelfde regels. In de meeste gevallen zijn baby'tjes welkom vanaf twee weken na de geboorte. Wist je bijvoorbeeld dat je bij Baby Spa Bébé Colette welkom bent totdat je kindje 14 maanden is?! In plaats van een drijfband aan de nek hanteren ze een chestfloat vanaf één jaar. Hierdoor kan je kindje veel langer genieten! Maar de massagetechnieken die je leert tijdens de sessies kan je ook lekker thuis toepassen.


Wanneer je baby een vaccin heeft gekregen of ziek is, is een bezoek aan de Baby Spa een slecht idee. Ook oververmoeide kindjes hebben vaak geen deugd aan de sessie. Gelukkig wordt er bij Baby Spa Bébé Colette voldoende tijd voorzien én heb je de mogelijkheid en ruimte om te voeden tussen het zwemmen en de massage.Praktische info

Een baby'tje die voldaan is zal uiteraard meer genieten van de sessie. Hou er rekening mee dat het dobberen in het water vermoeiend kan zijn voor je kindje. Handig is dat je baby'tje een half uurtje voor de sessie een voeding kreeg. Maar ook tijdens of erna is het aangeraden een voeding te voorzien. Bij Baby Spa Bébé Colette hoef je niets te voorzien van materiaal, zij voorzien de zwemluier, handdoeken en dergelijke. Enkel luiers en makkelijke kledij voor nadien.


Zowel Annabel als Max zijn allebei fan van het fenomeen. Doordat het wordt afgeraden dat kinderen onder de leeftijd van één in chloor zwemmen, vind ik het zelf ook een zeer fijn alternatief. Wist je trouwens dat ze bij Baby Spa Bébé Colette niet alleen aan hydrotherapie doen? Wat dacht je van een heuse overnachting in luxe met kids of een daycation met je vriendinnen? Hier kan het allemaal!


84 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page