top of page

Optimaal herstellen na een vaginale bevalling dankzij Bevallig

Oh maar je dacht dat je na drie trimesters klaar was? Dat je je baby eindelijk in de armen had en je dan weer netjes alles onder controle had?! Helaas, pindakaas. Schrap die illusie, gooi ze weg. Want de realiteit is anders. Geen zorgen, je hebt die drie eerdere trimesters prima doorlopen. Die vierde trimester dat zicht vooral kenmerkt door bloedingen, voedingen en huilbuien, die kan er ook nog wel bij. En voor dat vaginale herstel, daar bestaat het kraampakket van Bevallig voor!
Wanneer je zwanger bent voorzie je vitamines, gepaste kledij en crémekes tegen striemen. Je stelt een geboortelijst op en doorheen de weken wordt de dressing van de toekomstige baby aangevuld. Want dat doen we, als toekomstige mama's, we bereiden ons voor.


We bereiden ons voor door boeken en blogs te lezen. Onze GSM staat vol met apps die ons op de hoogte stellen van de ontwikkeling van ons baby'tje. Mama's gaan op zwangerschapsyoga of volgen workshops rond borstvoeding. En dankzij een geboorteplan bereiden we zelfs de bevalling voor.


Oh maar je dacht dat je na drie trimesters klaar was? Dat je je baby eindelijk in de armen had en je dan weer netjes alles onder controle had?! Helaas, pindakaas. Schrap die illusie, gooi ze weg. Want de realiteit is anders. Geen zorgen, je hebt die drie eerdere trimesters prima doorlopen. Die vierde trimester dat zicht vooral kenmerkt door bloedingen, voedingen en huilbuien, die kan er ook nog wel bij. En voor dat vaginale herstel, daar bestaat het kraampakket van Bevallig voor!


Optimaal herstellen na een vaginale bevalling.


We moeten niet rond de pot draaien; na negen maanden 'bloed - vrij' te zijn, mag jij je na de bevalling verwachten aan 'wat' bloed. De ene mama heeft er iets meer last van dan de andere, maar na die negen maanden heeft je lichaam wat inhaalwerk.
Een vaginale bevalling vraagt wat tijd om te herstellen. Dankzij het kraampakket 'Viva La Veejay Box' heb jij thuis alles klaarstaan om dit herstel te bevorderen. Want eerlijk, dat verdienen jij en jouw vriendin daar onderaan voor de volle honderd procent. Benieuwd naar wat er in deze box zit? Lees dan verder.


Twee soorten kraamverband.


Dat je flink gaat bloeden daar onderaan, dat moet ik je niet vertellen. Postnataal bloedverlies opvangen vraagt om het juiste materiaal. In het ziekenhuis krijg je hiervoor van dat dik maandverband. Maar ook in deze kraambox vind je dit soort maandverband, namelijk Natalis Kraamverband. Dit soort maandverband zit niet alleen comfortabel, het absorbeert nog eens extra goed waardoor je van lekken geen last hebt.


Na die eerste hevige bloedingen kan je overschakelen naar Yoni Heavy, een maandverband gemaakt van biologisch katoen. Dit exemplaar blijft fijn zitten, is absorberend en het lijkt alsof je daar onderaan helemaal geen last hebt van bloedingen.


Tot slot vind je ook in de box de Lansinoh Warmte en koude kompres, kompressen speciaal ontwikkeld voor het perianala herstel. Ik heb nu twee bevallingen achter de rug en bij beide bevallingen ben ik geknipt of gescheurd. Geloof me, dan doet zo een koude kompres wonderen die eerste uren. Maar ook daarna ;-). Wist je trouwens dat de warmte kompres ideaal is om naweeën op te vangen?


Spoelen in plaats van WC - papier.


Na mijn bevallingen wou ik het liefst van al een spons nemen en mij daar beneden een keer goed schrobben. Maar helaas mag dat nog niet direct. Ook toiletpapier gebruiken wordt afgeraden. Maar dankzij deze spoelfles van Lansinoh kan je na elk toiletbezoek even spoelen om de intieme hygiëne op peil houden zonder hiervoor de douche te moeten inspringen. Gouden tip; deze fles kan je makkelijk meenemen in de luiertas als je weg van huis gaat.


Met wat vul je de fles? Simpel: vul de fles met lauw water en voeg enkele druppels toe van het flesje Kamillosan dat je eveneens terugvindt in het kraampakket. Dankzij deze spoeling zal de vagina worden geheeld. Zeker bij hechtingen kan dit verdomd kalmerend aanvoelen.


Extra's.


Naast de verschillende verbanden en verzorgingen, vind je ook nog andere leuke extra's in het pakket. Zo vind je bijvoorbeeld een kruidenthee gebaseerd op Vrouwenmantel, een kruid dat de baarmoeder na de bevalling weer op zijn oorspronkelijke grootte laat krimpen. Daarnaast werkt dit kruid ook gunstig in het geval van een knip of hechting. Daarnaast vind je ook een potje Shea Butter, een plantaardige olie die goed is voor de huidelasticiteit. Ideaal om nadien striemen of gevoelige zones te hydrateren.


Tot slot vind je ook nog een kraamboekje terug, een luchtig handboekje tijdens jouw postnatale herstel! Oh en was ik nu bijna de slip van Magic vergeten vermelden? Deze ondersteunende slip voelt comfortabel en zit zo fijn! Dankzij deze slip blijft je kraamverband ook netjes op zijn plaats zitten en wordt er geen druk uitgeoefend op of onder je buik.


Yay or nay?!


Dankzij bevallig mocht ik deze 'Viva La Veejay box' uitproberen & oh my god, laten we eerst even beginnen met; HOE HANDIG IS DIT?! Alle materialen die je nodig hebt om vaginaal te herstellen in één box. Je hoeft niet naar verschillende winkels om opzoek te gaan naar het geschikte verband. Bij mijn bevalling van Annabel vond ik het de max om een spoeling te krijgen én dankzij de spoelfles in het pakket kon ik dit keer, het spoelen gewoon thuis blijven verder blijven doen!


Naar mijn mening zou elke toekomstige mama Bevallig moeten ontdekken. Buiten het feit dat het voor mama super handig is om alles thuis geleverd te krijgen in één doos, zijn alle producten die hierin zitten van hoge kwaliteit. Want wees nu eerlijk, ook onze bestie daaronder verdient de allerbeste zorg!


Er is nog!

Naast de geweldige box voor een vaginale bevallig, vind je op de website van Bevallig ook leuke kraampakketten voor borstvoeding en een keizersnede. Wist je trouwens dat je deze kraamboxen ook perfect cadeau kan geven?


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page