top of page

Organiseer een safari - theme party om nooit te vergeten!Dat wij grote fan zijn van een themafeest, dat hoeven we jou niet meer te vertellen. Wanneer Annabel jarig is halen we alles uit de kast om er zo een fantastisch mogelijk feest van te maken, want ik beken; haar geboortedatum zou naar mijn gevoel een internationale feestdag moeten worden. Algemene tips gaf ik jullie al in onze vorige blogpost, maar geen zorgen. Vandaag pas ik ze toe op het jungle - thema.


Een feest hoeft niet persé in thema te zijn om er een geslaagd feestje van te maken. Iedere ouder doet wat zij wil doen. Maar wij – lees; mijn echtgenoot onder lichte dwang – gaan graag next level. En ook daar is niets mis mee. Het allerleukste aan een thema feestje is dat het lijkt alsof het ijs meteen gebroken is.


Thema: 2 wild for you – party

Bij Annabels eerste verjaardagsfeest kozen we als titel ‘Annabel in ONEderland’. Het leek ons dan ook fijn om in die trend het volgende feest te organiseren; zo kwamen we bij de titel van deze editie; 2 wild for you – party. Dat Annabel op dat moment ook in haar diertjesfase zat was mooi meegenomen.


Op zich was dit een erg dankbaar thema om uit te werken. Je vindt onzettend veel decoratie, inkleding, kostuums en dergerlijke in dit thema. Super handig als je niet zo creatief bent om dingen zelf te gaan uitwerken.

Uitnodigingen maken

Plan een fotoshoot in thema; zo heb je jaarlijks professionele foto's en heb je de perfecte plaatjes voor op de uitnodiging, dat noemen wij: twee vliegen in één klap! Of organiseer zelf zo een thema - shoot. Ook hiervoor vind je weer veel inspiratie op websites als Pinterest.


Dresscode: Party Animals

Wanneer je een thema als dit doet is de dresscode echt een meerwaarde. Iedereen heeft wél iets in dit thema. Denk maar aan luipaardprint of andere dierlijke printen. Bovendien is het erg gemakkelijk om zelf een kostuum in elkaar te flansen.


Wij gingen bijvoorbeeld als zebra – familie. Ik kocht drie witte t – shirts en schilderde met zwarte textielverf wat strepen. Dankzij wat opzoekwerk op YouTube en wat grim toverden we onszelf om tot een trio van zebra’s. Zo een zelfgemaakt kostuum hoeft ook niet duur te zijn, kijk maar naar mijn bompa, die kwam als jungle plant.Transformeer de ruimte tot een jungle

Het jungle – thema is een ontzettend dankbaar thema. Overal vind je wel decoratie in dit thema. Denk hierbij aan verschillende shops in België, maar ook Wish of Ali Express staan vol met dit materiaal.
Feestartikelen AliExpress


Hapjes & drankjes

Een feestje zonder eten en drank, dat is geen feestje, toch?! Je kan op het internet tal van inspiraties vinden in de trend van jouw thema. Wij kozen eerder voor hotdogs aangezien we een grote familie hebben en hotdogs gewoon super easy zijn op vlak van zelfbediening. Als dessert trakteerden we verschillende soorten taarten, verschillende soorten chocolademousses en cakes. Om toch wat in thema te blijven maakte ik kaartjes met de benamingen van het dessert op decoratiepapier in jungle - thema. Daarnaast staken er op de desserts ook kaarsjes van jungledieren.
Bol.com Lief & Jarig


Nu je deze tips hebt gelezen, ben je ongetwijfeld klaar voor een fantastisch jungle - feest. Geniet, heb plezier en feest. Heb je zelf nog tips of heb je al een themafeestje gedaan? Laat ons dan in de commentaren weten hoe je het ervaren hebt!125 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page