top of page

Planckendael: de ideale combo tussen dieren en speelplezier!Annabel was nog maar enkele weken oud toen we besloten een abonnement te nemen voor de zoo Planckendael. Heerlijk vonden we het om met onze pasgeborenen te wandelen tussen de rust en prachtige dieren. Nu is Annabel - bijna - vier en we vernieuwen ons abonnement al ieder jaar. Gewoonweg omdat Planckendael de ideale uitstap is met kid(s).


Toen Annabel nog jong was keken we vooral naar de diertjes, maar nu ze een zelfstandige, enthousiaste kleuter is, heeft Planckendael zoveel leuks te bieden, waardoor wij fan zijn van deze zoo. Doordat wij een abonnement hebben hoeven we ook nooit een hele dag te gaan. Soms gaan we voor een paar uurtjes, soms echt heel kort, afhankelijk van het weer of de drukte. Maar iedere keer weer is er wel iets nieuws voor Annabel om te ontdekken.


Wanneer we aankomen kiest Annabel welke dieren ze absoluut wil zien. De giraffen en konijnen - uiteraard, voor welke dieren ga je anders naar de zoo?! ;) - zijn resoluut haar favorieten. Maar vooral de speeltuinen en speeltuigen onderweg kunnen op heel wat enthousiasme rekenen bij haar. De zoo is 365 dagen geopend en elk seizoen is er wel iets leuks te doen. Zo kan je in de zomer heerlijk gaan plonsen in het vernieuwde bad en in de winter kan je lekker glijden op de bevroren riviertjes.


Een wandelroute met maar liefst 5 continenten.

Wandelen door Planckendael kan je vergelijken met een kleine reis rond de wereld. De zoo is onderverdeeld in vijf continenten waarbij je telkens een route doorloopt, helemaal in thema van een bepaald continent. Heerlijk vind ik dat, het lijkt wel alsof je op vakantie bent.


Annabels' favoriete continent: Afrika.& Europa

Zoals ik eerder al aangaf is Annabel grote fan van de giraffen die je kan spotten in Afrika. Maar naast giraffen kan je ook de zebra's of apen bewonderen. Bovendien heb je hier tal van leuke activiteiten voor de kindjes. Die toffe spot waar kindjes naar hartenlust kunnen afkoelen in het water bij warm weer? Die vind je hier!


De konijntjes die vind je dan weer in het continent van Europa. Wie klein genoeg is kan in tunnels kruipen tussen de konijntjes. Voor overbezorgde ouders (zoals ons!) is dit eerder een stressvolle plek, want het is toch altijd spannend om te ontdekken uit welke tunnel de kids zullen uitkomen. Afsluiten doen we ook altijd hier, omdat hier een grote speeltuin is en Annabel haar uitstap het liefst van al hier afrondt.Mama's favoriete continent: Amerika

Amerika, is zonder twijfel mijn favoriete continent. Je kan er wandelen in het habitat van de pinguïns en je kunt er bovendien flamingo's bewonderen. Maar vooral die eerste diertjes vind ik ontzettend schattig. Dankzij hun nieuwsgierigheid gebeurt het wel eens dat er enkele pinguïns hun stukje land verlaten om mee op de wandelpaden te lopen, geweldig vindt Annabel dat.


Vroeger stond er ook een kinderboerderij waar ik als kind nog foto's van heb dat ik tussen de geitjes loop, maar deze is helaas afgeschaft. De speeltuin ernaast is er wel nog en daar is Annabel dan weer liefhebber van.Papa's favoriete continent: Azië & Oceanië

Papa, die fan is van de leeuwen en olifanten, gaat het liefst langs Azië. Bovendien heb je er ook een geweldig leuk touwenparcour waarbij je door de bomen loopt. Opgelet; geen aanrader voor papa's/ mama's met hoogtevrees!


Aangezien hij ook erg graag koala's spot, passeren we ook even in Oceanië; het kleinste continent in de zoo.Hongerke?

De zoo heeft een heleboel fantastische mooie plekjes waar je gezellig kan genieten van een picknick. Maar voor diegene die liever iets warm eten, er is keuze genoeg. In elk continent vind je wel een restaurant om te lunchen of een terras waar je gezellig iets kan drinken.


Wij zijn vooral liefhebbers van het restaurant, de Ooievaar, omdat je hier kan genieten van een wijntje ;). Toen Annabel nog klein was vonden we deze plek ook ideaal omdat er een micro - oven stond, maar die vind je evengoed in andere restaurants zoals bijvoorbeeld Toepaja.Coronaproof?

Alhoewel Zoo Planckendael ontzettend hard zijn best heeft gedaan qua voorbereidingen in functie van corona, is het verstandig om eerst de 'drukte - meter' te checken voor je tickets boekt. Het park voorziet een speciale wandelroute waarbij er een circulatieplan wordt voorzien per continent, maar eerlijk is eerlijk; sommige bezoekers houden zich hier gewoonweg niet aan. Wees dus zelf een beetje verantwoordelijk en gebruik je gezond verstand.


In normale omstandigheden worden er ook verschillende voedermomenten en verzorgersbabbels georganiseerd. De exacte tijdstippen vind je terug op het programma dat je (gratis) krijgt bij aankomst.Abonnement - waardig?!

Bij het begin van dit artikel vertelde ik jullie al dat wij trouwe houders zijn van een abonnement en wij hebben hier nog géén seconden spijt van gehad. Hebben we een dagje niets gepland of wordt het plots mooi weer? Dan rijden we toch gewoon naar de zoo?! Is Annabel het na een uurtje alweer beu dan keren we toch gewoon terug?! Kunnen we de olifanten niet bezoeken omdat het te druk is? Geen probleem, dat doen we de volgende keer dan wel...


Voor een dagbezoekje aan Planckendael betaal je vanaf de leeftijd van drie jaar. De prijzen gaan van 25,00 euro tot 31 euro. De parking kost je €9,00 /dag. Wij betaalden voor ons abonnement €198 en namen daar nog een abonnement bij voor de parking (€25). Na twee keer hebben wij ons geld er dus eigenlijk al uitgehaald... Daarnaast heb je met een abonnement van Planckendael ook gratis toegang tot de Zoo van Antwerpen en tal van kortingen bij parken zoals Het Zin, Plopsaland of de Efteling.


Ben jij ook zo van van deze zoo? Of heb je een dierentuin ontdekt die nog leuker is als Planckendael? Laat het ons dan zeker weten!


Info tickets, reservering en meer; klik hier.

165 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page