top of page

Plopsaland met een vierjarige; onze top 5 attracties!

Vanaf wanneer is het een ideale moment om Plopsaland te bezoeken? Welke attracties moet je zeker gedaan hebben? En zo een bolderkar huren in het park, is dat echt de moeite? Dit en meer lees je hier in de blog met onze ervaring.
In juli vieren we Annabels verjaardag steeds standaard één week, want wie wil er nu maar één dag jarig zijn?! We hebben Plopsaland altijd een beetje voor ons uitgeschoven, omdat we bang waren dat ze hier te jong voor zou zijn. Maar nu ze vier geworden is, vonden we dit het ideale moment om het park te bezoeken.


Plopsaland is op zich best wel duur, maar dankzij de acties die ze regelmatig organiseren kan je goede deals sluiten. Zo kochten wij onze tickets aan met de actie rond Moederdag. Je koopt één volwassen ticket en het ticket voor mama kregen we gratis. Wel moet je opletten met het ticket voor de kid(s). Want op dat moment kan je kindje veel kleiner zijn dan dat het werkelijk is wanneer je het park bezoekt.


Je boekt op voorhand je tickets en reserveert de dag die je wil bezoeken. Hier hangt geen tijdslot aan vast. Het park opent om tien uur en sluit om 19:00 uur. Je kan dus een hele dag genieten van alle Studio 100 – attracties. In het park zelf is het heel mooi aangeduid in welke richting je moet lopen en ook de wachtrijen duiden aan waar je moet wachten om afstand te bewaren. Uiteraard vraagt dit verantwoordelijkheid van de bezoeker zelf, en eerlijk; die verantwoordelijkheid is bij sommige mensen soms ver te zoeken … Vandaag de dag draag je in het park ook nog steeds een mondmasker.Onze top 5 attracties met een kleuter.

Ik moet beginnen met eerlijk toe te geven dat Plopsaland een heleboel fantastische attracties heeft voor kleuters. De meeste attracties zijn ontworpen voor kinderen vanaf één meter, al dan niet met begeleiding. Annabel kon dus in de meeste dingen in. Het fijne aan Plopsaland vonden wij dat het niet enkel kinderachtige attracties voorzag waar onze dochter in kon. Want zoals wij ontdekte in de Efteling, is Annabel wel fan van rollercoaster – achtige dingen.5. Storm op zee

In deze attractie stap je mee met Stien Struis (Piet Piraat) op zee – avontuur. Je neemt plaats in een bootje en wordt meegedreven door de woeste golven van de zeven zeeën. Deze attractie gaat best heftig, dus een groot succes voor Annabel. Na enkele toertjes rond de golven, herhaalt de rit zich, maar dan achterwaarts!


4. Het bos van Kabouter Plop

Deze attractie is iets rustiger, maar wel adembenemend mooi! Je neemt plaats in een bootje en drijft langs het kabouterbos van Kabouter Plop. Je ontmoet honderden kaboutertjes in hun dagelijkse acties en kan zelfs binnenpiepen in de paddenstoel van Kabouter Plop! Voor deze attractie hebben we een uur moeten aanschuiven, wat best wel jammer was. Maar Annabel was nadien helemaal betoverd, dus het wachten waard?3. Kermisplein van Samson & Marie

Dat Annabel grote fan is van Samson en Marie hoef ik jullie alvast niet meer te vertellen? In het park zijn er verschillende gebieden zoals ‘Wickieland’, ‘Prinsessia’, en zoveel meer. Maar vooral het kermisplein van Samson & Marie was voor Annabel een groot plezier. We deden er de Balloon Race en uiteraard ook – hoe kan het ook anders?! – de carrousel. Maar Annabel ging ook bij de brandweer, net zoals Samson & Marie. Samen met papa kroop Annabel in een echte brandladder en hielp ze het hotel dat in brand stond blussen!2. Viktors Race

In het gebied van Kaatje vind je de rollercoaster ‘Viktors Race’, de ideale rollercoaster voor Annabel. Samen met Viktor scheur je door de ruimte. Plezier verzekerd voor kindjes die houden van snelheid en kriebels in de buik. Enige nadeel; dit ritje was veel te snel gedaan!


1. K3 Roller Skater

Maar Annabels favoriete attractie? Die was zonder twijfel de ‘K3 Roller Skater’. In de wachtrij word je instant happy dankzij de K3 – muziek, die het wachten wat aangenamer maken. Vervolgens neem je plaats in één van de rolschaatsen en zoef je aan een duizelingwekkende snelheid naar beneden. Doorheen het hele parcour hoorde ik Annabel naast me lachen van plezier.Praktische info

Plopsaland bezoeken met een kleuter? Doen! Al ben ik wel blij dat we gewacht hebben tot Annabel effectief deze leeftijd heeft. Ze kan in bijna alle attracties in, mits begeleiding en dat is natuurlijk fijner. Zoals ik al eerder aangaf heeft het park ontzettend veel mogelijkheden voor kinderen boven de 0,90 meter.


Je mag in Plopsaland je eigen picknick voorzien. Er zijn verschillende plaatsen waar je gezellig deze kan opeten, maar je kan ook perfect eten in tal van restaurants of kraampjes. Aangezien Annabel een grote fan van pasta is, namen wij iets uit het pastakraam. Deze kan ik jullie niet aanbevelen. Het was super lang wachten, en bovendien waren de pasta’s ook allemaal koud. Loop dan maar wat verder om een restaurant te bezoeken!Wij namen ook een bolderkar die je kan lenen aan de ingang. Je betaalt hiervoor €8,00 en geeft een paspoort in waarborg. Superhandig want wij maken geen gebruik van buggy. Annabel kon dan in de kar zitten wanneer ze even moe was en papa reed rond. Aan de attracties kan je deze ook parkeren met een hangslot. Wij vonden dit dus zeker geen weg gesmeten geld.


Meet & Greet

Aan de ingang van het park stonden kabouter Plop en kabouter Kwebbel ons op te wachten. Wie wil kan aanschuiven voor een foto. Bij ons vond net de wissel plaats en kwamen Maya de Bij en haar vriendje Willy. Voor Annabel was dit een schot in de roos. Ik had eerst het idee dat ze misschien wat verlegen zou zijn, maar eens het aan ons was liep ze recht in de armen van haar favoriete bij.Uiteraard ben ik zo een mama die alle foto’s koopt van haar kind, #sorrynotsorry. Maar ik moet dan ook toegeven dat de prijs van de foto’s echt wel meeviel. Ik betaalde €10,00 voor twee foto’s. Wat naar mijn mening toch echt best meevalt?!In Plopsaland vind je een heleboel leuke attracties. Onze top vijf is nog niet alles. Helaas kan je op een dag niet altijd super veel doen, vooral wanneer het druk is. Uiteraard hadden we graag nog andere attracties uitgeprobeerd, maar die houden we voor een volgende keer. Want terugkomen doen we zeker. Al zouden we dan wel een dagje kiezen in de week, wanneer het geen vakantie is. Hebben jullie Plopsaland al bezocht? Wat was jullie favoriete attractie? Laat het zeker weten in de comments.


I Tickets en info klik hier.

505 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page