top of page

Shop hier de leukste cadeautjes voor 1 - jarigen

Zoals het cliché het beaamt; een kind groeit als kool. Het lijkt nog maar gisteren dat je jouw kleine, lieve baby'tje in de armen nam en vandaag organiseer je het allereerste verjaardagsfeest. Familie en vrienden vragen wat ze moeten kopen als cadeau en jij hebt geen idee? Geen probleem. Ik zet alvast onze succesvolle cadeaus bij Annabels eerste verjaardag op een rijtje!Wanneer je kindje één jaar wordt, gaat er een hele nieuwe wereld open. De kleine ontdekkingsreiziger neemt het over. Kindjes leren lopen, de motoriek en hun evenwicht wordt steeds beter en ook de oog hand coördinatie evolueert. Eénjarige kindjes hebben dus nood aan uitdaging. Kies daarom voor speelgoed dat voor hen leerrijk en uitdagend genoeg is.


Hoor jij het nu donderen in Keulen? Of zie je door het bos de bomen niet meer? Het aanbod is uiteraard groot. En daarom zet ik alvast onze persoonlijke top tien op een rijtje voor jou. Deze cadeau's hadden bij onze éénjarige dochter een groot succes.


1. Poppen of knuffels

Stimuleer de verbeelding of fantasieontwikkeling bij kinderen dankzij een pop of een knuffeldier. Onze Annabel was - én is nog steeds - ontzettend grote fan van knuffels. Haar bed moet het liefst zo vol mogelijk liggen en ook de poppen hebben altijd een groot succes gehad op onze dochter. Knuffels bieden bovendien ook nog eens een grote vorm van veiligheid aan bij kinderen, las jij ons verhaal al over de unieke band tussen Annabel & haar pluche Koos Konijn?!


Een éénjarige lijkt in eerste instantie nog niet echt tot spel te komen, maar dit verandert al snel. Ontzettend schattig als je plots je peuter betrapt terwijl hij jou aan het imiteren is in zijn of haar spel.

Poppen Cry Babies €29,95


Naar onze mening vonden wij de poppen van Cry Babies succesvol. Annabel was meteen onder de indruk van de grote hoofdvorm. De pop maakt ook nog eens geluidjes (huilen, zuigen op de fopspeen, ... ). In het begin vond Annabel het al een spel op zich om de fopspeen constant in en uit de mond te trekken. De poppen zijn ook nog eens stevig en kunnen best tegen een stootje ;) .


2. Loopwagentjes

Rond de eerste verjaardag beginnen kinderen pogingen te wagen tot stappen. Een loopwagen of fietsje bevorderen dit proces. In de meeste winkels vind je zo een loopwagentje met blokken of geluiden. Ik moet eerlijk toegeven dat Annabel fan was van het lopen op zich maar geen interesse toonden in de blokken.Chicco 2 - in - 1 - loophulpje €35,95

Loopfietsje My first scooter €11,95


Wat wel een groot succes was, waren haar twee loopfietsjes. Wij kregen twee exemplaren. De iets goedkopere versie is een exemplaar waar ze lang mee rond gefietst heeft. Maar evengoed haar duurdere loopfiets was een succes, en nu nog steeds. Bovendien is zo een loopfiets echt wel een goede voorbereiding geweest op het latere echte fietsen. Door vaak de loopfiets te gebruiken leren kinderen al heel snel balanceren en hun evenwicht te verdelen. Hierdoor hebben wij Annabel ook nooit moeten leren fietsen met zijwieltjes.


K3 Loopfiets 12" € 99,99 I Bumba Loopfiets 12" €99,993. Activiteitenkubus

Met een activiteitenkubus verzeker je ontzettend veel plezier. Zo een kubus geeft jouw kindje de mogelijkheid om verschillende zaken te ontdekken en te leren; vormen, kleuren, redeneringsvermogen en motoriek. Spelenderwijs leert je kindje ontzettend veel bij! De meeste activiteitenkubussen zijn tijdloos en kunnen makkelijk worden opgeborgen; win - win!Janod houten activiteitenblok 5 - in - 1 €61,75 I Little Dutch Activiteitenkubus €31,49


4.Verhaaltjes voor het slapengaan

Kinderen zijn nooit jong genoeg om te starten met voorlezen, ook wij deden dit al erg vroeg. Nu Annabel bijna vier is, eindigen we onze dag ook met een verhaaltje voor het slapengaan. Geen enkel kind is te klein om te genieten van een prachtig verhaal. Voorlezen is niet alleen positief voor spelenderwijs de woordenschat uit te breiden of zinsbouw correct aan te leren, maar het is ook het ideale Quality - time - momentje. Het voorleesboek van Bumba vonden wij toen ideaal; korte verhaaltjes met prachtige tekeningen. Maar ook flapjesboekjes en boekjes voor in bad zijn altijd een leuk cadeau om te krijgen!Slaap zacht, Bumba! €9,99 I Jip en Janneke €26,99


5. Wobbel Starter

Rond de leeftijd van één jaar is het belangrijk om de motoriek te stimuleren. Kindjes leren lopen, springen, ... Er zijn een aantal leuke dingen op de speelgoedmarkt die dit proces positief beïnvloeden. Een Wobbel Starter is een ideaal cadeau waarbij verschillende mensen bijvoorbeeld kunnen samenleven. Zodra de peuter kan staan belooft de Wobbel een hoge dosis aan plezier; balanceren, schommelen, wiegen, kruipen, sluipen, ... De Wobbel stimuleert niet alleen de motoriek maar ook de fantasie wordt geprikkeld van het kind. En dit exemplaar kan nog even worden gebruikt want hij kan tot 100 kilogram aan! Annabel is nu nog steeds fan van haar Wobbel. Ze maakt er parcours mee, rijdt er autootjes over en soms als ze wat moe is dan hangt ze een beetje te hangen in het ding.
Wobbel €145,00


Uiteraard zijn er nog een aantal andere cadeaus die zeker aan te raden zijn voor de eerste verjaardag van jouw kindje! Speelgoed voor in bad bijvoorbeeld, of een zandbak waren hier ook een groot succes. Welke cadeaus hadden bij jullie éénjarige een groot succes?


206 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page