top of page

Tarzan & Jane, de grootste binnenspeeltuin van de BeneluxTijd voor weer een nieuwe hotspot, en wat voor één! Ik moet je op voorhand al verklappen: wij zijn fan van deze plek. Wat een fijne zondag hebben wij hier gespendeerd. Onze ervaring lees je alvast hier.


Voor deze hotspot had ik een driedelig testpubliek mee: mijn dochter (2), mijn petekind,Janne (1,5) en haar zusje, Amélie(bijna 6!). Dus vandaag kan ik mijn ervaring en observaties delen over deze drie leeftijdscategorieën


LocatieWij zijn afkomstig uit Sint Katelijne Waver, dus om naar Tarzan & Jane te gaan moesten we iets langer dan een uurtje rijden. Op zich geen probleem want Annabel had genoeg afleiding aangezien ze nu compagnie had op de achterbank. Amélie vond het iets lastiger om zo lang te moeten stilzitten. Van haar kregen we vaak de vraag: 'zijn we er bijna?' Maar al bij al viel de rit goed mee.


Aan de binnenspeeltuin is ook een erg grote parking, best handig dus. We waren er ook bij openingstijd (10:00) dus hoefden we niet opzoek naar parking. Er was voldoende.
Prijs


Vanaf twee jaar betaal je €11 inkom. Volwassenen hoeven niet te betalen. Redelijk duur zou je denken, maar je krijgt wel waar voor je geld. Buiten de gigantische binnenspeeltuin heb je ook nog een grote speeltuin buiten.


Je mag ook zelf geen picknick voorzien. Mama's (en papa's) moeten dus wel eten en/of drank daar kopen maar ook hier zijn de prijzen normaal. En de koffie verkeerd is er erg lekker (net zoals de kaasballetjes!). Babyvoeding is wel toegestaan. Er zijn ook microgolven voorzien dus opwarmen is geen probleem.Speeltuinen


Tarzan & Jane biedt een groot assortiment van speeltuinen aan, zowel binnen als buiten. Je hebt er een apart gedeelte voor kleintjes. Het fijne aan dit gedeelte is dat alle speeltuigen die de grotere kindjes hebben, gemaakt zijn in een mini - versie. Er is een leuk ballenbad en een vulkaan van ballen. Om de zoveel tijd vallen er ballen uit de lucht, iets wat Annabel de max vond. Het ballenbad is goed gevuld waardoor je echt kan duiken in de ballen. Ook dit vonden Annabel en Amélie geweldig. Janne was iets minder fan van het ballenbad.


Maar ook in de grote speeltuinen mochten Annabel en Janne, want als ouder mag je gewoon overal mee in. Dus ze kunnen ook van de grotere dingen genieten terwijl jij hen helpt. Alleen de roedelbaan in het grote gedeelte vond ik wel gevaarlijk. De bochten zijn best scherp en Annabel hield er toch een wondje aan over op haar elleboog. Die hebben we dan ook na één keer uittesten geschrapt.


Doordat we ook in het gedeelte voor de ouderen kindjes mochten had Amélie er ook veel plezier aan. Zo hoefde ze ook niet heel de tijd in het peutergedeelte of alleen spelen.Algemeen besluit


Tarzan & Jane is een echte aanrader. Al was het maar gewoon omdat je als ouder overal mee in kon gaan. Dat maakte het uitje extra af. Zo heb je toch nog meer die intense quality time met je kindje.Het enige minpuntje dat ik kan meegeven is dat er ook betalende attracties waren. Autootjes rijden, de paardenmolen, het zijn toch dingen die je niet kan voorbij lopen zonder dat je kind hierop wilt. Je krijgt bij aankomst één jeton gratis maar die dingen kosten al snel €2 extra. Best spijtig als je zoveel inkom betaalt. Maar het was zeker niet zo dat dit een afknapper was.

De kiddos waren ook zo ontzettend moe nadien dat de terugrit naar huis in stilte verliep.Annabel en Janne vielen als een blok in slaap. Normaal ook na zo een hele dag spelen en rondhuppelen, klimmen en schuifaffen.

Mijn algemeen besluit is dan ook erg positief voor deze hotspot. De perfecte place - to - be voor een tweejarige die motorisch zich volledig kan laten gaan. Ook voor een zesjarige was het de hemel op aarde omdat er zoveel te doen is. Persoonlijk vond ik het voor Janne, die 1,5 is, nog iets of wat te moeilijk. Het peuterbad was zeker aangepast aan de leeftijd maar om zo in de grote dingen te gaan, daar vond ik haar nog te klein voor. Maar aangezien we met zijn vijven op uitstap waren was dit zeker geen probleem. Er was wel altijd iemand die zich met haar bezig kon houden. Ik zou het gewoon nooit doen met een 1,5 jarige alleen, ook omwille van de afstand.385 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page