top of page

To do; Maak een bubbelwandeling met pony!Eerlijk is eerlijk; ten tijden van COVID – 19 is het moeilijk om nog een leuke uitstap in het weekend te plannen. Gelukkig organiseert De Bollekeshoef in Heist – Op – den – Berg een leuke bubbelwandeling, met pony. Ja je leest het goed! Wij probeerden het alvast even uit.


Ik had het al een keertje zien passeren op het internet; wandelen met pony. Dus toen ik samen met mijn gezin op Kerst rond de tafel zat en brainstormde wat we graag wilden doen in het nieuwe jaar, moest ik meteen denken aan deze wandeling. Zo gezegd zo gedaan, we reserveerde onze bubbelwandeling en vandaag vond deze geweldige uitstap plaats.


Tijdens de lockdown is het vaak moeilijk om inspiratie te vinden, maar de meest zinvolle avonturen voor kinderen die vinden buiten plaats, in de natuur.

Ik vertelde jullie eerder al de allerleukste bossen, maar dit keer wilden ik graag iets extra. Wandelen met een alpaca is voor mij nog een stap te ver, maar een pony die zou ik wel aankunnen, toch?!Praktische info


De Bollekeshoef, een kinderboerderij in Heist – Op – den – Berg organiseert bubbelwandelingen met pony’s. Een bubbel bestaat uit vijf personen, per twee kinderen één volwassenen. Aangezien dat Annabel ons enige kind is, konden we onze favoriete wandelmaatjes meetellen in onze bubbel.Een wandeling met pony kost per bubbel €35,00, kinderen jonger dan drie zijn gratis. Je betaalt voor een twee uur durende wandeling en bovendien krijg je ook toegang tot de kinderboerderij. Het is wel belangrijk dat je deze wandeling reserveert. Dit kan makkelijk via de website. Je komt een kwartiertje op voorhand aan, meld je aan met mail in de cafetaria en ondertussen haalt men jouw pony. Heb jij al zin gekregen in de wandeling? Klik dan hier.


Onze pony had een sterke eigen wil, maar hé; we zouden kunnen concluderen dat ze dus perfect aansloot in onze familie met die eigenschap.


Inhoud


Eerst vindt er een kennismaking plaats met de pony. Dan mag je het beestje borstelen. Annabel reageerde meteen enthousiast, waar ik best van schrok. Ik had gedacht dat ze eerder bang zou reageren, ook al keek ze ontzettend uit naar deze uitstap. Ze keek even de kat uit de boom, maar toen we allen begonnen met het borstelen deed ze mee.


Na de kennismaking deden we onder begeleiding een korte oefenwandeling rond de kinderboerderij. De begeleidster gaf enkele tips en waarschuwde ons al voor het gras. Want een pony hoeft nog maar gras te zien of hij wil alleen maar blijven grazen in de weide. Na een korte instructie en wat extra uitleg over de wandelroute, mag je de wandeling helemaal zelfstandig uitvoeren in jouw bubbel.

De wandeling


Normaal gezien duurt de wandeling twee uur. Maar door het slechtere weer van de afgelopen dagen was de helft van de route niet haalbaar. Er lag heel veel slijk. Goede wandelschoenen zijn sowieso een must.


Kleine tip; voorzie reserve kledij. Want een kind dat valt in een grote slijkplas, het gebeurt sneller dan je denkt. Ik spreek uit ervaring!

Ondanks dat we maar de helft van de wandeling hebben gedaan, genoten we de hele tijd. Onze pony – die Brownie heet by the way – wilde het liefst van al de hele tijd graaien in het gras en had een sterke eigen wil, maar hé; we zouden kunnen concluderen dat ze dus perfect aansloot in onze familie met die eigenschap.


Na de wandeling keer je terug naar de kinderboerderij waar je als afsluiter de pony nog mag verwennen met een wortel. Dan is het tijd om effectief afscheid te nemen van de viervoeter, maar het springkasteel zorgde ervoor dat Annabel niet al te veel last had van het afscheid.De Bollekeshoef opent zijn cafetaria voor take – away. Hierdoor konden wij opwarmen met een heerlijke ghlüwein, terwijl Annabel zich rot amuseerden in de – overdekte! – zandbak en springkasteel.


Zijn jullie opzoek naar een leuke activiteit in deze tijden? Of zijn jullie opzoek naar inspiratie voor tijdens de krokusvakantie? Boek dan snel jullie wandeling!

833 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page