top of page

Maak je eigen knuffel bij de Berentovenaar

Bijgewerkt op: 6 jun. 2021





Annabel is holderdebolder op al haar knuffels. Als we een speelgoedwinkel binnenlopen heeft ze weinig tot geen aandacht voor poppen, Barbies of Duplo. Als je haar laat kiezen lopen we buiten met nog een extra knuffelberenexemplaar. Daarom leek het ons een ideale uitstap om naar Berefijn te gaan.


Berefijn bevindt zich in het industrieterrein van Lier. Voor de deur heb je parking, wat lekker makkelijk is. Wanneer we aankomen wacht de Berentovenaar ons op. Annabel is meteen geïmponeerd door de tovenaar, maar zijn hoge hoed schrikt haar wat af. Gelukkig is de tovenaar zo lief om zijn hoed even aan de kapstok te hangen en dankzij zijn kindgerichte aanpak voelt onze verlegen kleuter zich al snel op haar gemak.





Annabel is in de hemel wanneer ze alle verschillende soorten knuffels ziet. De Berentovenaar laat haar door de kasten snuffelen en elke knuffel die ze mooi vindt mag ze op een bijzondere stoel zetten. Zoals verwacht kiest Annabel voor de eenhoorn, maar ook de lichtgevende beer, de aap, de regenboogbeer en de pinguïn behoren tot haar selectie. Uiteindelijk mag ze één exemplaar kiezen en kiest ze voor de pinguïn.


Nu mag ze zelf aan de slag, want hier bij Berefijn koop je niet zomaar een knuffel, je moet hem zelf maken.



De berentovenaar neemt een pinguïn – sjabloon die gevuld moet worden met pluche. Via een bijzonde berenmachine worden de pluche in de knuffel gestoken. De berentovenaar heeft aan alles gedacht, want Annabel krijgt een hoofdtelefoon zodat het luide geluid haar niet afschrikt. Trots als een pauw vult ze haar eigen pinguïn. Uiteindelijk wordt er ook nog manueel wat pluche in de pinguïn gestoken, totdat de knuffel de gewenste dikte krijgt.


Nu de pinguïn zijn vorm heeft wordt hij verder gepersonaliseerd. Er zijn verschillende hartjes waaruit je kan kiezen. Wanneer je de knuffel dan stevig vasthoudt zal er een hartje een trillende beweging maken. Maar wij kiezen voor een andere versie, die versie waarbij we een persoonlijke boodschap kunnen inspreken. Mama en papa spreken in hoe graag we onze Bellie zien en Annabel is zo trots op het geluid dat ze hoort als ze pinguïn stevig knuffelt.


Gelukkig speelt het geluid niet constant af. We konden ons al inbeelden dat Annabel ’s avonds in haar bed nogal zou duwen in plaats van slapen. Maar de berentovenaar stelt ons gerust dat je enkel geluid krijgt als je stevig knuffelt.





Na de persoonlijke boodschap wordt Annabels pinguïn verder gepersonaliseerd. De berentovenaar laat ons een heel assortiment ruiken van verschillende geurtjes; vanille, karamel, suikerspin, druiven, … Maar Annabel is meteen verkocht – aan hoe kan het ook anders – aardbei. Terwijl mama meer fan was van de Zwitsal – geur, maar hé het is haar project dus ik kijk trots toe hoe ze haar pinguïn insmeert met de geur van aardbeien. Nadien wordt het geurtablet ook in de pinguïn gestoken.


De geuren ruiken heel erg straf maar vanaf dat ze in de knuffel verdwijnen zijn ze zacht, en heerlijk om mee in slaap te vallen.


De pinguïn wordt gesloten met stevige velcro en we zijn klaar. Of toch niet?




Vanaf dat Annabel Berefijn binnenwandelde was ze meteen in de ban van de vele outfits aan de muur. Pyjama’s, regenjasjes, outfitjes, schoenen, … Je kan het zo gek niet bedenken, het hangt er. Wij besluiten dat Annabel zowel een outfitje mag uitkiezen voor overdag en een pyjama voor ’s nachts. Alhoewel papa meer fan was van de retro pyjama, koos Annabel voor de pyjama met panda. Mag ik even benadrukken hoe schattig die binnenhuispantoffels zijn?! Ze toont nog even haar puppy – oogjes om een extra paar schoenen te krijgen en ze wint.


Nu onze Pinguïn naar huis kan met twee outfits krijgen we ook nog een geboortecertificaat. Annabels krijgt de naam – erg origineel – Pinguïn en wanneer we hem registreren op de website van Berefijn zullen we volgend jaar op 17 april ook een verjaardagscadeautje ontvangen.





Ons bezoek aan Berefijn was een succes. Annabel is ontzettend trots op haar zelfgemaakte knuffel en kan niet zwijgen over de Berentovenaar. Het totale kostenplaatje? Bij ons was dit bijna 70 euro. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben dan ook heel veel extra aangekocht. Het geluid bijvoorbeeld, de geur en de outfits. Al deze dingen zijn niet verplicht en je kan deze dingen ook extra aankopen nadien. Standaard betaal je €16,50 voor de knuffel. Al de rest bepaal je zelf hoe duur je het maakt.


Wil jij ook graag de Berentovenaar eens bezoeken? Klik dan hier en reserveer je bezoek.

336 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page