top of page

Ontdek de gezelligheid van picknicken met kid(s)

Bijgewerkt op: 6 jun. 2021Zin in een heerlijke picknick? Ik deel alvast mijn voorbereidingen en simpele maar oh zo heerlijke hapjes op de blog!


Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar sinds de laatste zomerse dagen geniet ik extra hard van het buiten zijn. Wandelen dat doen we al een heel jaar lang, dankzij onze goede vriend COVID -19, dus mag het vanaf nu wel eens iets extra zijn. Wat dacht je van een leuke picknick? Ik kan je verzekeren; het is supergezellig!


Het klinkt misschien een simpele activiteit maar een goede picknick vraagt best wat voorbereiding. Vandaag deel ik met jullie mijn tips voor een geslaagde picknick met kids!

Een goede voorbereiding

Spontaan, last – minute picknicken kan zeker en vast ook gezellig zijn, maar het kan soms nogal lastig uitdraaien. Voor onze allereerste – echte – picknick deed ik wat opzoekwerk. Hoe zijn de weersomstandigheden? Je wil natuurlijk geen regen die dag… Daarnaast is het ook belangrijk om te checken of je op de locatie die je in gedachten hebt, ook effectief mag picknicken. Op sommige locaties is dit verboden. Kijk dit dus zeker eerst even na.


Ik zorgde er ook voor dat al mijn gerechtjes op voorhand klaar waren. Ik had ook broodjes en dressings voorzien, dus die konden op het moment zelf gesmeerd worden. Fruit kan je ook dan nog schillen, maar hiervoor opteerde ik toch voor een vers gemaakte fruitsla.Wat neem je mee?

Uiteraard kan je ook picknicken aan speciale picknicktafels, maar hé; wij gingen all the way. Dat betekent; een lakentje in het gras. Hiervoor nam ik twee lakens zodat er een mooie verspreiding was en we niet allemaal op elkaar gepropt zaten.


Bestek (vork, mes, lepel) nam ik mee van thuis. Maar voor de bordjes kocht ik wegwerpbordjes en plastieken bekertjes. Leek me handiger en veiliger met een driejarige in het gezelschap. Ik voorzag ook een plastieken zakje als vuilzakje, zo kon ik snel en makkelijk alle afval meteen weggooien, om de orde te bewaren.


Maak het extra gezellig met een leuk muziekje en voorzie zeker een warme trui. Als ik of Annabel het kou krijgen is de fun er al meteen af en dat zou zonden zijn voor al mijn voorbereidend werk. Ik nam ook wat speelgoed mee om Annabel te entertainen, maar onze dochter liet haar fantasie al snel de vrije loop dankzij de bergen in het park en stokjes van de bomen.Smullen maar

Het leukste van de picknick is uiteraard het genieten van lekker eten. Aan alle gerechten werkte ik een hele namiddag. Ik koos voor zowel zoete als hartige hapjes en uiteraard ook voor gerechten waar mijn dochter iets aan had.


 • · Verse tonijnsalade met augurkjes en zoete ui + perzik

 • · Wraps met kruidenkaas en gerookte zalm

 • · Quiche met spek en prei

 • · Quiche met zalm en prei

 • · Vers bananenbrood

 • · Mozzarella bolletjes en tomaatjes

 • · Verse appelflapjes (hiervoor nam ik de overschot van bladerdeeg van de quiche)

 • · Fruitsla

 • · Zelfgebakken chocoladetaart


Ik kocht ook afbakbroodjes. Hiervoor voorzag ik wat beleg (heksenkaas, humus, kip curry, …) Wat verse druifjes en kleine tomaatjes. Vergeet ook zeker de drank niet. Wij gingen voor een fles kinderchampagne om het extra feestelijk te maken en voor mama een heerlijke rosé.Het lijkt een simpele activiteit, maar oh God hoe gezellig is dit?! Ik kijk al uit naar onze volgende picknick. Weten jullie nog lekkere hapjes? Of ken jij het ideale picknick – plekje? Post het dan zeker hieronder in de reacties!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
  bottom of page