top of page

To Do; Ontdek de wereld van kaboutertjes


Opzoek naar een leuke buitenactiviteit voor kleine kinderen? Dan is de kabouterwandeling in Dendermonde een aanrader! Help samen met Grote Tiki alle weggevlogen kaboutertjes terugvinden in het bos en maak kennis met een echte draak!Wat is er mooier dan de fantasiewereld van een kleuter? Mijn fascinatie voor het magische denken las je eerder al hier. Als ik dit proces nog kan verrijken, dan sta ik daar zeker voor open. Daarom was ik ook meteen in de ban van “de kabouterwandeling”.


Ken jij Sunkissed al? Het is een website boordevol kidsproof uitstapjes. De kabouterwandeling vond ik dankzij hun geweldige Instagram!


Voor wie en wat?

De kabouterwandeling is een onderdeel van het Tikkipad, een interactieve wandeling van 600 meter, specifiek voor de jongste kids. Op het moment dat wij deze plek bezochten waren er twee activiteiten. Enerzijds de kabouterwandeling en anderzijds was er ook nog een muzikale wandeling aan de hand van YouTube – filmpjes. Wij gingen uiteraard voor de kabouterwandeling.


De bedoeling is dat de kids de Grote Tiki helpen om de weggewaaide kabouters terug te vinden in het bos. Via een route met doe opdrachten trotseer je verschillende leuke hindernissen. De doe opdrachten zijn gebaseerd op alle facetten van het bos en zijn op kleuterniveau.


Coronagewijs kan je het opdrachtenblad downloaden op je GSM of ze thuis afprinten. Wij deden het eerste. Als deze corona – tijden (eindelijk!) voorbij zijn kan je aan het onthaal van het zwembad een rode plunjezak per kind uitlenen. Hierin vind je een opdrachtenblad, een parelkrans en attributen. Nadien is het wel de bedoeling dat je deze plunjezak terugbrengt.
Praktisch

De Kabouterwandeling situeert zich in Dendermonde. Je kan makkelijk en gratis parkeren. De start van de kabouterwandeling bevindt zich aan de speeltuin naast het zwembad en wordt aangegeven door een groot bord. Volg de kabouterpaaltjes en je bent zo vertrokken op dit leuke avontuur!


Naast de toch is er ook een hele leuke speeltuin om af te sluiten. Er staan ook een aantal picknicktafels waar je kan genieten van een zelfgemaakte lunch, maar in de cafetaria van het zwembad kan je ook aan take – away doen.Hoe was onze ervaring?

Aangezien wij de dag ervoor de Tik Tak Expo bezochten konden we een duidelijk verschil merken bij onze kleuters. Tijdens deze wandeling waren onze kids (Annabel en haar beste vriendinnetje Janne) veel actiever. Doordat er een verhaal aangekoppeld werd, was het ontzettend schattig om te zien hoe betoverd onze kinderen waren. Ze waren echt weg met het verhaal!


Door de verschillende uitdagingen doorheen het pad hadden de meisjes nog meer plezier. Sommige uitdagingen vonden ze zo leuk dat het soms lastig werd hen de wandeling verder te laten doen. Maar hé; zolang ze maar pret hebben hé!


Wij vonden de kabouterwandeling echt super euk! Het is zeker een aanrader voor kleuters!Heb jij hem al gedaan? Of ben je van plan hem te doen? Laat ons zeker jouw mening weten in de comments.

331 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page