top of page

TO DO: Oog in oog met reuze dino’s !De kerstvakantie is gestart en misschien ben jij opzoek naar inspiratie? Want in tijden van covid – 19 is het best moeilijk om onze kids bezig te houden. Het lijkt alsof we alleen maar binnen mogen zitten, maar ik verzeker je dat er nog tal van mogelijkheden zijn. Wat dacht je van een ontdekkingstocht tussen mega grote dino’s?!


Dino’s, het is een groot onderwerp in de wereld van onze kleuters. Maar vaak blijft het bij prentenboeken of video’s, want zoals is iedereen wel weet zijn dinosaurussen al lang uitgestorven. Dankzij Technopolis kunnen we deze creaties aanschouwelijk maken voor onze kiddo’s. Want tot 10 januari kunnen jullie met het hele gezin genieten van de buitenexpo Dinopolis.


Wij hadden het geluk deze expo met Annabel te kunnen bezoeken voor de verstrenging van de maatregelen. Ondertussen mogen musea’s weer open en daar hoort deze buitenexpo ook bij.


Praktische info

Tickets zijn makkelijk online aan te kopen via de website. Let op; tickets voor de expo zijn apart aan te kopen. Je kan uiteraard ook een combi ticket aankopen om zo ook het Technopolis zelf te bezoeken. Wij deden enkel de buitenexpo, hiervoor betaalde we als volwassenen €9 per persoon.


Naar onze mening is de expo ideaal voor kleuters. De expo is erg aanschouwelijk en de bewegende dino’s zorgen ervoor dat hun fantasie tot leven wordt gebracht.

Maar ook voor oudere kinderen, want bij de ingang vind je een bundeltje met vragen en opdrachten. Hierdoor maak je de expo uitdagender en gaan kinderen gericht opzoek naar antwoorden. Dinopolis zou zo een 40 minuten in beslag nemen. Met kleuters kan dit uiteraard minder lang zijn. Wij bleven er zo een half uurtje. Maar doe jij er langer over? Geen zorgen, je mag gerust langer blijven.Imposante skeletten

Annabel was meteen onder de indruk van de gigantische dino’s en hun skeletten. De nagebouwde dino’s zien er echt uit, met huid en zonder. Maar vooral de gigantische dino die beweegt & waarbij je zelfs selfies mag nemen, behoordebij Annabels favoriet. In het begin was het allemaal wat beangstigend voor onze kleine meid maar met wat steun van mama en papa, verlegde onze dochter haar eigen grenzen.


In de tent kan je ook echte skeletten bewonderen van dinosaurussen. Zo kan je de vlijmscherpe tanden bekijken, klauwen en schedels die miljoenen jaren oud zijn.


Wat nog te doen?

Een saaie expo waarbij je alleen maar dingen kan bekijken? Vergeet het maar! Deze expo zorgde ook voor een tal van doe – activiteiten die aansluiten bij verschillende leeftijden.


Zoals ik daarstraks al vertelde vind je bij de ingang het doe – boekje waardoor kinderen actief opzoek gaan naar feiten en weetjes. Maar ook voor de kleintjes is er een heleboel te doen, waardoor deze expo actief is. Zo kunnen de kleinste onder ons op kleine – en ooh zo schattige! – dinootjes rijden. Kleine kantlijntekening, er zijn maar twee rijdende dino’s beschikbaar dus dat zorg soms wel voor een aanschuif - rij. Maar hé welk kind kan zeggen dat hij of zij op een dino heeft kunnen rijden?!Daarnaast is er ook een zandbak ter plaatsen waar kinderen zelf de kleine archeoloog kunnen uithangen. Met borstels en schepjes kunnen ze zelf opzoek gaan in het zand naar resten van dino’s.Overdag werken en toch deze expo graag bezoeken? Het kan! Want Technopolis organiseert elke dag in de kerstvakantie een avondopening. Zo kan je Dinopolis bezoeken tot 18:30! Durf jij de dino’s een bezoekje te brengen in de avond?
134 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page