top of page

To do: Tik tak - expo (Oostende)
Vanaf het moment dat de Tik tak – expo bekend werd gemaakt, wist ik dat we hier naar toe zouden gaan met Annabel. Helaas waren de plaatsjes steeds snel volzet waardoor we lang hebben moeten wachten. Dus toen het afgelopen vrijdag geen school was, vonden we dit het ideale moment om te gaan. En om het extra leuk te maken namen we mijn petekind (3 jaar) – eveneens Annabels beste vriendinnetje – mee.


Tickets boek je online via deze website. Let op; je boekt voor het aantal personen die de expo effectief bezoeken, inclusief de kids. In ons geval moesten we dus boeken voor vier personen. Een volwassenen betaalt €9, kinderen ouder dan twee betalen €7. Ik die nog gebruik kan maken van mijn studentenkaart – joepie ! – had een leuke studentenkorting. Kinderen onder twee mogen gratis de expo bezoeken.Annabel is nooit echt grote fan geweest van het hele Tik tak gebeuren, al kijkt ze soms wel eens naar de filmpjes. Ondanks dat haar liefde voor Paw Petrol, Peppa Pig en Samson groter is, leek het me wel een uitstekende uitstap voor haar en Janne.


Ik had al vele foto’s zien verschijnen op sociale media, dus ik had best wel hoge verwachtingen. We vonden makkelijk parking en mochten nog aan ons bezoek starten. Voor de kinderen was het een hele belevenis; ze liepen van hier naar daar. Bij sommige attributen hing er een lint, wat betekende dat je hier niet aan mocht komen. Maar bij die grote vrachtwagen uit karton was best moeilijk om de kinderen onder bedwang te houden.Gelukkig waren er een heleboel interactieve dingen te doen; sterretjes toveren, puzzels draaien, schaduwspel, een lichtgevende dansvloer, … Maar vooral de lichtbakken met zand waren bij ons een groot succes!


Smotherhoods zou Smotherhoods niet zijn als ik niet helemaal eerlijk communiceer naar jullie. Alhoewel ik best hoge verwachtingen had rond deze uitstap, bleef ik een klein beetje op mijn honger zitten. De expo is niet zo supergroot en op de benedenverdieping was het even koud als buiten, wat in ons geval erg koud was. Achteraf gezien was ik ook heel blij dat ik deze uitstap gekoppeld heb aan een weekendje Oostende. Want moesten we alleen naar Oostende zijn gereden voor de expo dan had ik dit wat jammer gevonden.Twijfel je nu om de expo te bezoeken? Zeker niet doen! Het is voor kleine kinderen echt wel heel leuk! Al zou ik er dus zeker over nadenken om iets extra in de buurt te doen als je van ver moet komen.95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page