top of page

Waarom een babymoon een echte aanrader is!

Alhoewel we 2021 zijn reageren mensen nog al verbaasd als ik hen vol enthousiasme vertel over onze babymoon. Hoor jij het in Keulen donderen bij het woord 'babymoon'? Of twijfel je nog om er eentje in te plannen? Vandaag vertel ik je alvast wat het is én waarom het een echte aanrader is!

Heb jij nog nooit van een babymoon gehoord? Het woord verklapt het eigenlijk al een beetje. Een babymoon is de laatste vakantie die jij en je partner samen hebben voordat de baby wordt geboren. Want wees eerlijk; op vakantie gaan is nooit een slecht idee. En ondanks dat wij een koppel zijn die jaarlijks één keer naar het buitenland gaan, was op babymoon gaan toch een tikkeltje extra bijzonder.


Waarom zou je in godsnaam op babymoon gaan? Awel ik vertel het je nu!


Mama en papa tijd


Je zult het vast al gehoord hebben, ouders die je waarschuwen voor de grote impact dat zo een klein baby'tje op jullie leven zal hebben. Het is nu ook gewoonweg de waarheid. Vanaf dat de baby er zal zijn zal iedereen weer even opzoek moeten gaan naar zijn/ haar nieuwe plekje binnen het gezin. Uiteraard is dit geen probleem en doe je dit met alle liefde van de wereld, maar tijdens zo een babymoon kan je dan nog eens extra genieten van Quality time als koppel. Even weg van alle drukte, werk, familie, sociale verplichtingen. De invulling tijdens deze babymoon laat ik volledig aan jullie over. Of je nu wat leuke excursies plant of gewoonweg geniet van een vakantie aan het zwembad, zolang jullie maar genieten van jullie als koppel is dat helemaal perfect!


Wij kozen voor een heerlijke lui - lekker - vakantie in het heerlijke Kusadasi; een all in formule, de hele dag aan het zwembad en 's avonds gezellig de stad in.

De laatste zorgeloze vakantie


Heel eerlijk; op vakantie gaan met of zonder kinderen; het is een wereld van verschil. Ik wil zeker benadrukken dat op vakantie met kinderen echt geweldig fijn is, maar het is toch best een hele aanpassing. Tijdens zo een babymoon kan je nog voor de laatste keer genieten van me - time en tijd voor je partner. De laatste keer voordat je je zorgen hoeft te maken over hoe je een kleintje kunt entertainen op het vliegtuig, of waarbij je rekening moet houden met middagdutjes. Geniet van het uitslapen, van ongeplande uitstapjes en vooral van het uitgebreid dineren.To do lijstjes on hold


Ook al heb jij tot nu toe een zorgeloze zwangerschap gehad, vanaf het moment dat je ontdekt dat jullie zwanger zijn heb je al een heleboel moeten plannen of organiseren. De aankondiging, de geboortelijst, de bezoekjes aan de gynaecoloog, ... Uiteraard zijn dit allemaal erg leuke dingen, maar het vraagt toch wel wat van jouw zwangerschapsbrein. Geniet op babymoon van wat rust en ontspan. Schakel to do - lijstjes even uit en focus op het hier en nu. Jullie verdienen het!


Je kan de baby gebruiken als excuus, 't is echt!


Naar mate dat je dichterbij die uitgerekende datum komt, hoe harder je lichaam verandert. Terwijl jouw lichaam groeit loopt het gewone leven - in de meeste gevallen - gewoon door. Onderschat vooral de vermoeidheid van dit proces niet! Op babymoon kunnen jij en jouw partner gewoon lekker uitrusten, mentaal en fysiek. De uitspraak 'een gezonde geest in een gezond lichaam', bestaat niet voor niets.


Wist je zelfs dat op babymoon gaan ook positief is voor de baby in je buik? Wanneer mama ontspannen is, rust en meer energie heeft, is dit dus ook gunstig voor dat wezentje binnenin jou.De laatste loodjes ...


Sommige vrouwen hebben ontzettend veel last in trimester één, maar ook tijdens het laatste trimester kunnen vele klachten terugkeren of verergeren. Op het moment dat de baby geboren is, kan je rust ook effectief schrappen uit je leven; hallo baby, welkom permanent slaapgebrek! Er staat je dus nog een drukke periode te wachten en geloof me, het duurt wel even voor de rust is weergekeerd (maar het is het allemaal waard!)


Een babymoon is dus het ideale excuus om nog even op te laden voor de geboorte van jullie kindje. Wat extra rusten, genieten en ontspanning zorgen ervoor dat je lichamelijk en mentaal bent opgeladen voor de laatste loodjes van de zwangerschap.En wat denken jullie? Wordt het geen tijd om dringend zo een babymoon in te plannen? Of deden jullie het net zoals ons? Laat het weten in de reacties!78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page