top of page

Wellness voor baby's

#babyspa #babywellness #babyyoga #cakesmash #qualitytime #smotherhoods


Of je nu al mama bent of nog in verwachting bent van, de wereld voor babyartikelen heeft er nog nooit zo mooi uitgezien. Voor ik zelf zwanger was dacht ik dat een baby enkel een wieg nodig had. Maar sinds mijn zwangerschap weet ik wel beter. De markt met babyartikelen is groot. Gigantisch groot. Een wiegje bestaat uit verschillende vormen, kettingen voor aan de fopspeen al dan niet gepersonaliseerd, slabbetjes met een grappig quote en als dat het nog niet allemaal gek genoeg maakt, bestaat er tegenwoordig ook

een wellness voor baby's, of een babyspa.


De hype der baby'sDe wereld der baby's, de hypes, ze waren mij allemaal onbekend. Maar vanaf ik dus zwanger was leek het alsof het internet het had geroken. De ene advertentie na de andere verscheen op mijn scherm. Na een paar keer klikken ontdekte ik de leukste webshops met de coolste babykledij. Maar het bleef niet enkel bij kleding.


Mensen verklaarde mij vaak voor zot. En dan moest ik hen nog vertellen dat ik een afspraak geboekt had bij de wellness, voor mijn dochter.

Want een wieg was tegenwoordig niet zomaar een wieg en het dekbed kon maar beter passen bij het thema van de kamer. Mijn mapje 'baby' op Pinterest werd alleen maar uitgebreid. Rompertjes waren tegenwoordig niet éénkleurig saai maar werden opgefleurd met van die schattige quotes of uitspraken. De haarbandjes hoorden niet in één of andere schuif maar op een houten plaat. Gelukkig moest ik meteen stoppen met werken, want er stonden een heleboel DIY - projectjes gepland. (PS: ik heb er géén enkel van afgemaakt..)


Ja, de hype der baby's was groot. Gigantisch groot. Mama's waren er nu eenmaal gevoelig aan. Of deze mama toch. Mensen verklaarde mij vaak voor zot. En dan moest ik hen nog vertellen dat ik een afspraak geboekt had bij de wellness. Niet voor mij, maar voor mijn dochter.


Help, ik hang mijn baby op!

In het begin vond ik dat een baby hebben vooral draaide rond verzorging. Ik gaf dan ook nog eens fulltime borstvoeding, dus mijn dag leek vaak te bestaan uit luiers verschonen en voedingen. Daarom was mijn interesse ook snel geprikkeld toen ik de babyspa ontdekten. Ik ontdekte al snel eentje in Boom, niet ver van bij ons. Een wellness voor baby's van 0 tot 6 maanden oud waar de baby niet enkel zou genieten van een bubbelbad maar waar er ook aan baby yoga werd gedaan. Halleluja, dit kwam als geroepen. Nu mijn hubby nog overtuigen...


Gelukkig mag ik mijn twee pollekes kussen met een echtgenoot zoals de mijne, die (meestal) toegeeft aan mijn (soms) gekke ideeën. Dus maakte we een eerste afspraak. Annabel was net twee maanden oud. We wisten niet wat we moesten verwachten toen we aankwamen bij een gezellig pand. Stiekem waren zowel ik als mijn man ontzettend zenuwachtig voor het avontuur waarin we ons zouden smijten.


Een vriendelijke gastvrouw ontving ons en maakte ons wegwijs in de wereld van de babyspa. Valerie - Noor straalde één en al rust uit, al zorgde de omgeving er ook meteen voor dat onze zenuwen verdwenen als sneeuw voor de zon. We kleedde Annabel uit en kregen een zwempamper. Vervolgens deed Valerie - Noor een drijfring rond Annabels nekje. In eerste instantie was dit een heel vreemd zicht en leek het alsof we onze dochter ophingen. Maar Valerie - Noor verzekerde ons dat dit veilig was en dat de drijfring ervoor zou zorgen dat Annabel optimaal en autonoom kon bewegen. Het was dan ook even spannend om Annabel in het badje te leggen. Maar zoals Valerie - Noor ons beloofd had bleef onze meid netjes drijven, en zelf leek ze er allesbehalve last van te hebben.Annabel leek er van te genieten. Het was vooral nog een beetje ontdekken. Eerst het warme water, daarna de lichtjes die aangingen en tot slot de bubbels. Het was zowel voor haar als voor ons een ware ontdekkingstocht. Na 20 minuten merkten we echter dat Annabel moe begon te worden dus kleedde we haar terug om voor de yoga - sessie. Valerie - Noor demonstreerde op een pop en ik masseerde Annabel. Doordat de eerste ervaring met het bubbelbad vermoeiend was, had Annabel niet echt veel zin meer in de yoga. Valerie - Noor gaf me daarom enkele snelle tips and tricks voor thuis. We sloten met een positief gevoel deze ervaring af.


Valerie - Noor legde me de kneepjes van het vak uit en zorgde ervoor dat ik thuis ook een goede massage kon geven aan mijn dochter.

De tweede sessie verliep veel beter dan de eerste keer!

Onze waterrat

Aangezien we de eerste keer zo tevreden waren van ons bezoek aan de babyspa, besloten we een tweede afspraak te boeken. Twee maanden later stapten we dus weer de zaak binnen. Het bubbelbad kende ook deze keer een groot succes bij onze dochter. Je zag haar nu meer actief ontdekken en bewegen. Zo "zwom" ze van kant naar kant. Heerlijk om te zien. Ook de yoga - sessie liep deze keer veel beter. Valerie - Noor legde me de kneepjes van het vak uit en zorgden ervoor dat ik thuis ook een goede massage kon geven aan mijn dochter.


Ik denk dat het wel duidelijk is: wij zijn fan. Annabel genoot ervan en wij als ouders vonden het leuk om onze dochter zo te zien genieten in het water. De spa was toegankelijk voor baby's tot zes maanden. We besloten dan ook nog een laatste keer terug te keren zodat Annabel nog één keer kon genieten van deze unieke ervaring. Als ik het eerste en het laatste videofragment bekijk is het best gek om te zien hoe zelfzeker Annabel geworden was in het water. Daarnaast liet ze de massage ook iedere keer beter toe.

Ps: wie drie keer ging mocht nog een vierde keer gratis , leuk meegenomen toch! :-)En dan nu de score..

Wij maken er geen geheim van dat we fan zijn van de babyspa. Sommige omstaanders vinden dit overdreven of vinden zo een babyspa een overbodige luxe. Maar hey, iedereen mag zijn of haar mening hebben. Er waren ook andere mensen die geïnteresseerd waren in onze ervaring en zich afvroegen of het nu echt de moeite is, zo een wellness voor baby.


En of het de moeite is? Voor ons wel. En dan spreek ik enkel voor ons drietjes. Voor mezelf, voor mijn echtgenoot en vooral voor Annabel. Wij zijn ervan overtuigd dat onze bezoekjes ervoor zorgde dat Annabel nu een echte waterrat is. Onder water, een sproeier, een bubbel, het zijn geen problemen voor onze dochter. We zagen haar genieten en dat vonden wij inderdaad de moeite.

Ik ga zeker niet zeggen dat iedereen vier keer moet gaan. Maar één keer... Waarom niet? Je kan het maar gehad hebben, denk ik dan maar.


De babyspa was voor ons een soort van tweede thuis in die eerste prille maanden. In de fotoalbums zal Annabel later zien dat ze best vaak zo een drijfring rond haar nekje heeft gehad. Ons laatste bezoekje was dan ook best emotioneel. Een afsluiter van een mooi hoofdstuk.


Ondertussen is Annabel één jaar. Die unieke ervaring kunnen we haar niet meer geven. Maar ik volg nog op de voet het reilen en zeilen van de fantastische zaak daar in Boom. Zaakvoerster Valerie - Noor en haar echtgenoot hebben echt iets prachtigs uit de grond gestampt. En dit blijven ze doen. Want ondertussen zijn ze de eerste babyspa ter wereld met privé units. Wauw, echt wauw. Ik weet alvast waar naar toe moest er ooit nog een tweede kindje komen..

By the way: naast welnessen kan je hier ook terecht voor geweldig leuke fotoshoots, waaronder de befaamde #cakesmash. Wij zelf hebben de familie shoot mogen gaan testen. Een gezellige ontspannen sfeer, ondersteunt door Valerie - Noor & Mohamed die ervoor zorgen dat je je geen enkele seconden 'akward' voelt.


De resultaten waren ge - wel - dig! Betaalbare fotografie van topkwaliteit.


 

WIN EEN KORTINGSBON VAN 15 EURO BIJ EEN SESSIE WELLNESS VOOR BABY'S BIJ DE BABYSPA! GA NAAR DE FACEBOOKPAGINA VAN SMOTHERHOODS VOOR MEER INFORMATIE!
 

Heb jij na het lezen van deze blog ook zin in een bezoekje aan de babyspa of boek jij graag één van de leuke fotoreportages?

Aarzel dan niet en boek vandaag nog jouw afspraak via www.baby-spa.be


Baby Spa en De Babyfotograaf

Antwerpsestraat 30B, Niel

328 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page