top of page

Wij bezochten 'Maya en het Honingfeest' in de Studio 100 Story studio.

Wij bezochten Maya en het Honingfeest, de spectaculaire belevenis voor het hele gezin. Benieuwd naar onze ervaring over deze Story Studio van Studio 100? Lees dan snel verder!Opzoek naar een leuke uitstap op een regenachtige dag? Heb je al eens gedacht aan een bezoekje richting de Meir (Antwerpen)? Want sinds kort kan je daar terecht voor een hele beleving in één van de Studio 100 - verhalen. Enerzijds kan je er langs gaan om mee op avontuur te gaan met Maya de Bij, anderzijds kan je er ook op K3 - Bootcamp gaan. Wij kozen voor het eerste.


Het zou een regenachtig weekend worden en aangezien de binnenspeeltuinen gesloten zijn door onze goede mattie, corona, ging ik opzoek naar een leuke activiteit voor twee kleuters. Mijn vaste 'uittest - crew - voor - de - blog', dochter Annabel & petekind Janne. Op zich beide wel kenners van het figuur Maya de Bij, maar nu niet bepaald de allergrootste fans. Toch zitten ze beide in een erg mooie fase qua fantasie en inleving, dus deze uitstap zou een groot succes zijn als ik de website moest geloven.


Wij hadden op voorhand onze tickets online gereserveerd, maar onze treinreis verliep veel vlotter dan verwacht. Daarom waren wij ook veel te vroeg aangekomen op de Story Studio. Gelukkig mochten we aansluiten bij een vroegere groep. Voor je aan het avontuur begint mag je een locker nemen om je materiaal in te bewaren. Enig (klein) nadeel, omdat het die dag zo druk zou zijn, mocht je per gezin maar één locker nemen. Met vier winterjassen en een rugzak was dat wel even duwen.Vervolgens krijgt elke deelnemer een hoofdtelefoon. In eerste instantie was ik niet echt zeker of de meisjes deze zouden ophouden de hele voorstelling lang. Voor je dan effectief aan het avontuur begint krijg je in de eerste ruimte nog een beetje uitleg.


En dan is het zover. Sjoebiedoebiedoe! Tijd om Maya te ontmoeten. Vanaf de eerste ruimte doet de Story Studio wat het belooft; als publiek stap je letterlijk binnen in het verhaal door levensgrote, prachtige projecties. Dankzij het fascinerende luisterverhaal bleven de hoofdtelefoons trouwens goed zitten op de hoofden van onze kleuters.


De Story Studio is verdeeld in verschillende ruimtes. Per ruimte zijn er verschillende interactieve opdrachten; springen op bepaalde bloemen, meevaren op een blad en van links naar rechts, dansen en veel meer.Vanaf welke leeftijd is deze uitstap ideaal?

Op mijn Instagram was de meest gestelde vraag; vanaf welke leeftijd is deze uitstap ideaal? Wel, dat is persoonlijk. Wanneer je met het hele gezin gaat kan deze uitstap prijzig worden. Je betaalt op dit moment 15 euro per persoon. Kinderen jonger dan 2 jaar kunnen deze immersive story gratis bezoeken. Wat ook wel fijn is, want naar mijn mening hebben zij hier nog niet super veel aan.


De beleving op zich is sowieso wel een hele belevenis voor kinderen, maar naar mijn mening hadden Annabel en Janne de ideale leeftijd. Ze begrepen het principe van de hoofdtelefoon, ze waren mee met het luisterverhaal en begrepen de opdrachten. Er werd ook een stukje informatieve educatie gegeven over bijen en honing.

Hebben jullie deze leuke uitstap al gemaakt? Wat was jullie ervaring? Deel ze in de reacties! Wil je zelf deze toffe uitstap maken? Klik dan hier voor meer info.53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page