top of page

Zo organiseerden wij ons Frozen feestje

Of je nu een verjaardagsfeestje organiseert, een huis - opwarming, of iets anders, het vergt enige voorbereiding. Weet je niet waar je moet beginnen? Of hoe je het moet doen? Dan help ik je graag met mijn volgende zeven tips.Er zijn mensen die een verjaardag niet speciaal vinden. In feite vieren ze het niet. Nou, ik hoor niet bij die mensen. Ik hou van verjaardagen! Misschien een beetje te soms. Ik weet niet waarom, maar ik hou van verjaardagen vieren. Vooral die van mijn dochter.

Elk jaar verlies ik mezelf in de organisatie van een themafeest. Sommige mensen vinden het belachelijk, te overdreven. Maar geloof me als ik zeg dat veel mensen het ook een super leuk idee vinden. Daarom deel ik vandaag in dit artikel mijn tips en trucs om een verjaardagsfeestje net dat beetje extra te geven.Kies een thema

Een feestje is altijd leuk, dat is waar. Maar door een thema voor je feest te definiëren geef je je feestje net dat beetje extra. Alle voorbereidingen zoals decoratie, kleuren, muziek kunnen eenvoudig op elkaar worden afgestemd. En dat zorgt voor een mooi pakket.Bij Annabels kiezen we elk jaar een thema. Het eerste jaar hebben we gekozen voor 'Annabel in de Onederland' met eenhoorns en roze tutu's. Bij haar tweede verjaardag, '2 wild voor jou' kozen we voor een jungle thema en dit jaar gingen we voor Frozen. Haar eigen keuze.


Zorg voor een originele uitnodiging

Tegenwoordig nodigen mensen hun gasten uit door middel van een bericht via de mobiele telefoon of op Facebook. Maar wat is er mis met een traditionele uitnodiging op papier? We maken altijd kopieën met foto's, die dan gewoon door familie en vrienden worden bewaard omdat ze die zo mooi vinden.

Het beste is om de uitnodigingen zes weken van tevoren te versturen. Als je weet dat je date in een drukke periode valt, kun je het beste iets langer van tevoren een datum sturen. De verjaardag van mijn dochter is in het midden van de zomervakantie. Daarom laat ik je de datum altijd zes maanden van tevoren weten. Zo kunnen mensen zich organiseren. Ik stuur later meer details met de officiële uitnodiging.

Vergeet niet de datum, tijd en plaats te noteren. Maar vergeet ook niet je verwachtingen te vermelden.

Dresscode

Natuurlijk hoort een dresscode bij een themafeest. Je kunt hierin zo ver gaan als je wilt. Kies een kleur of basiskleding, of ga zelfs nog een stap verder.

In mijn familie staat Annabel's verjaardag gelijk aan één groot themafeest. Tijdens ons junglefeest kwam de familie langs in olifantenkostuums, giraffen, vlinders en nog veel meer. Dit jaar was het wat moeilijker omdat niet iedereen zo bekend was met de Frozen characters maar zoals je aan de foto's kunt zien hebben ze echt hun best gedaan.


Wist je trouwens dat je een fantastische kostuumwinkel hebt in Mechelen? Kostuum & Karamel zorgt ervoor dat je niet veel geld hoeft uit te geven aan kostuums die je maar één keer draagt en die van uitstekende kwaliteit zijn. Ze hebben niet alleen fantastische Frozen kostuums, maar de winkel heeft ook een enorm aanbod aan geweldige kostuums. Bent u nieuwsgierig? Kijk dan zeker eens op hun website of bezoek ze. De eigenaren zijn ongelooflijk behulpzaam en vriendelijke mensen.Cadeau-idee

Als u geen cadeaus wilt ontvangen die u al heeft of waarvan u weet dat ze weinig nut hebben voor het feestvarken, kunt u het beste een cadeau-idee op de uitnodiging vermelden. Tegenwoordig kunt u op verschillende websites eenvoudige lijsten vinden die u online kunt samenstellen. Gasten kunnen dan snel en eenvoudig iets van uw lijstje online kopen.

Elk jaar maken we een lijstje op de website van Dreamland . We kiezen dan voor leuk speelgoed en maken een verlanglijstje aan. Op de uitnodiging vermelden we de lijst en de code. Met deze code kunnen onze genodigden zelfs iets kiezen. Een tip; zorg ervoor dat je cadeaus uit verschillende prijscategorieën kiest. Zo is iedereen vrij om te kiezen hoeveel hij of zij aan een cadeau besteedt. Met deze lijst hoef je niet alleen maar te kiezen uit de winkel. Je kunt ook kiezen voor cadeaus van andere websites door de link toe te voegen.
Maak je locatie feestelijkSommige mensen geven de voorkeur aan een feestje thuis, anderen huren een ruimte. Wat je ook kiest, je moet nadenken over de inrichting. Waar wil je de mensen zetten? Verzamel je ze allemaal aan één grote tafel of werk je met verschillende groepen?Verdeel de ruimte gemakkelijk en herkenbaar, als er duidelijkheid is zullen de mensen je niet altijd vragen waar ze de drankjes of hapjes kunnen vinden. Dit bespaart je veel stress, zodat je alleen van het feest kunt genieten.

Zorg ervoor dat je alles hebt schoongemaakt voordat je begint met versieren. Zorg altijd voor een handzeep en een handdoek in het toilet en zorg voor een ruimte waar u uw jassen kunt bewaren. Vooral in de winter zult u hier rekening mee moeten houden.Normaal gesproken huren we altijd een plekje omdat we nogal wat gasten op de lijst hebben staan. Dit jaar hebben we besloten om het feest thuis te houden. Omdat we niet zo groot wonen hebben we besloten dat we het liefst mensen buiten laten zitten.Op het terras hadden we een grote tent opgezet zodat we zeker droog zouden zitten.

Decoratie

Wanneer u besluit een thema te koppelen aan uw feest zal het een stuk makkelijker zijn om decoratie te vinden. Veel winkels hebben een breed scala aan decoraties zoals Studio Lala of Tefête . Maar als je ruim van tevoren begint, kan je ook een bezoek brengen aan AliExpress of Wish. Hier vind je zeer goedkope en mooie decoraties, maar het kan even duren voordat je ze thuis ontvangt.

U hoeft ook geen honderden euro's te besteden aan decoratie. Scroll gerust op Pinterest want hier vind je ook leuke doe-het-zelf projecten die gebruikt kunnen worden voor decoratie.


In ons Frozen thema vonden we veel dingen in Fun . Maar ik vond ook veel inspiratie op Pinterest. Veel van onze gasten waren echt fan van onze gesmolten Olaf die je op de foto ziet.


Hapjes en drankjesEen feestje zonder hapjes en drankjes wordt vaak niet gezien als een feestje. En geloof me als ik je waarschuw dat mensen altijd eten verwachten op een feestje. Een gouden tip; zorg dat je gast zelfbediening doet, zo bespaar je jezelf een hoop gedoe. Het enige wat je hoeft te doen is ervoor te zorgen dat de flessen gevuld zijn en de borden worden aangevuld met snacks.

Tegenwoordig zijn er verschillende shops te vinden die een snack aanbieden, zoals donuts, cupcakes of taarten. Als u hier liever wat op bespaart adviseer ik u om hotdogs aan te bieden. Helemaal niet duur en snel en gemakkelijk te maken. Als je een themafeestje doet kan je ook het menu aanpassen aan het thema. Ook hier kunt u zo ver gaan als u wilt.

Voor onze Frozen Party hebben we alleen gekozen voor kleine versnaperingen. Dit jaar hebben we niet gekozen voor taarten maar voor cupcakes. Snel en handig in de bubbels. Ik heb de cupcakes samen met mijn oma gemaakt en we hebben ze versierd met witte fondant, blauwe botercrème en roomkaas versierd met blauwe glitter die je in de supermarkt kunt kopen. We hadden ook snacks in het thema; wortelen die verwijzen naar Olaf's neus, stokjes van Sven's gewei en ik maakte ook Ana's eigen sneeuwballen. Ik deed dit met gepofte rijst en witte chocolade.Vermaak

Zorg altijd voor dingen die mensen op het feest zelf kunnen doen. Vooral op kinderfeestjes is het aan te raden om voor iets leuks te zorgen. Een springkussen, grote gezelschapsspelletjes, ... Misschien wat muziek om te dansen? Een fotohokje is altijd een leuk idee, maar kan behoorlijk duur zijn. Toch kan je dit gemakkelijk zelf oplossen door een doek te kopen en op te hangen. Als je op tijd begint kan je het vinden op Ali Express.


Voor de kinderen en vooral voor onze dochter hebben we bij Dreamland een springkussen gekocht. We hebben ook een fotodoek voorzien in het thema Frozen. Dat zorgde natuurlijk voor mooie en leuke foto's.
Geniet als mama ook zelf

Deze tip is misschien wel de moeilijkste van allemaal; geniet zelf van het feest. De afgelopen weken heb je hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het feest en dan is de dag aangebroken. Je wilt dat alles perfect is, maar geloof me, het is erg moeilijk om mensen gelukkig te maken. Er zal altijd wel iemand zijn die commentaar heeft. De wijn die te warm is, iemand die niet van je dessert houdt, ... Maar het belangrijkste is dat je gelukkig bent en dat je er nu van geniet. Omdat je het verdient.Nu je deze tips hebt gelezen, ben je ongetwijfeld klaar voor een fantastisch feest. Geniet, heb plezier en feest. Heb je zelf nog tips of heb je al een themafeestje gedaan? Laat ons dan in de commentaren weten hoe je het ervaren hebt!

194 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
    bottom of page